Meny
Orkestern

Orkestern

Symfonikerna består av närmare 90 musiker på högsta nivå som med en ny konsert varje vecka briljerar i ett rikt och mångskiftande utbud.

Malmö SymfoniOrkester grundades i Malmö 1925 och har verkat som renodlad symfoniorkester sedan 1991. Innan dess var uppdraget delat, orkestern verkade som opera- och symfoniorkester i staden. Idag är vi en av Sveriges ledande symfoniorkestrar. I Malmö Live Konserthus presenteras ett rikt och mångskiftande konsertutbud för en stor och entusiastisk publik.

Malmö SymfoniOrkester (MSO) består av närmare 90 anställda musiker på hög internationell nivå som med en ny konsert varje vecka briljerar i ett rikt och mångskiftande utbud. MSO är stolta traditionsbärare av den symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den vidare in i framtiden. MSO lägger mycket energi på att hålla sig väl framme i de symfoniska trenderna i nuet och utveckla nya konsertkoncept, bl a dataspelsmusik och äventyr med olika teman. Nallekonserterna för de minsta är ett eget varumärke.

Senast uppdaterad 2020-07-10

Kontakt & öppettider