Olle Elfström

Född i: Norrköping, Sverige

Vilket år började du spela trombon? Jag började spela euphonium 1994 efter en instrumentdemonstration på min skola. Euphoniumläraren var helt klart den roligaste läraren, så valet föll sig naturligt. Några år senare bytte jag till trombon (men gick kvar för samma lärare).

Började spela i Malmö SymfoniOrkester: 2009

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag gick musiklinjen på Ingesunds folkhögskola 2004-2005 med Eric Lindblom (bastrombonist i HSO) som lärare. 2005 började jag kandidat- och masterstudier på musikhögskolan i Malmö, fortfarande med samme lärare. 2010 påbörjade jag diplomstudier i Malmö och 2012 gjorde jag min diplomkonsert med Helsingborgs symfoniorkester. 2007 åkte jag till Chautauqua i NY, USA, för en tre månaders sommarkurs med orkesterspel.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Turnén till England under mitt första år i MSO är ett kärt minne. Likaså turnén vi gjorde med Soustrot genom Europa 2018. Mahler 3 med Rafael Payare samma år platsar också på listan.

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Mitt första fasta jobb var som alternerande stämledare i Malmö operaorkester. Där jobbade jag våren 2008. Samtidigt vann jag provspelningar till både Norrköping och Malmö symfoniorkestrar. Valet föll till slut på MSO efter ett prov(halv)år i Norrköping hösten 2008 och ett i Malmö våren 2009. Jag har också vikarierat i flera andra orkestrar. Exempelvis kungliga filharmonikerna och Radiosymfonikerna i Stockholm, DR Symfoniorkestret i Köpenhamn och Bergens filharmoniska orkester.

Vilken är din favoritkompositör? Gustav Mahler

Vad föredrar du att göra på din fritid? Fotograferar och redigerar bilder. Mina barn är helt klart överrepresenterade som fotoobjekt.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Leka på temalekplatserna, ströva i parkerna, besöka saluhallen bredvid Malmö Live.

Vad är din favoritmat? Allt som går att ha stark sås på.

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? För att det är ett billigt sätt att bli själsligt rik!

Olle Elfström
Stämledare - Trombon
Trombon
Senast uppdaterat: 2024-03-22