Meny

Mitt besök

All information du behöver för att ha en fantastisk kväll på Malmö Live.

Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Frågor om biljetter

Hur köper jag enklast biljett? 

Enklaste sättet att köpa biljett är via hemsidan. Du kan se hela vårt program genom att klicka här. 

Kan jag köpa biljetter via telefon? 

Du kan boka biljetter via telefon 040 34 35 00. Bokade biljetter betalas, i god tid före konsert, med kort i Biljettcentret på Malmö Live eller direkt via telefon. Ta med ditt bokningsnummer och tänk på att vi inte hanterar kontanter i Biljettcentret. 

Vilka alternativ har jag för att få mina biljetter levererade?

Du kan välja tre olika sätt att få dina biljetter på. 

  • PDF-biljett: Du får dina biljetter mailade som en .pdf och kan enkelt skriva ut biljetten själv.
  • Vanlig post: Biljetterna skickas till dig via post mot en avgift på 30 kr.
  • Hämta i Biljettkassan: Du hämtar dina biljetter i Kundcentret på Malmö Live.  

Kan jag betala med kontanter i Biljettcenter? 

Vi hanterar inte kontanter i Biljettcentret och kan endast erbjuda kortbetalning. 

Var finns Biljettcenter?

Malmö Live Konserthus, på plan 1

Dag Hammarskjölds torg 4

Har ni rabatterade biljetter för barn, ungdomar, studenter och pensionärer?

Barnrabatt: På de konserter som har barnrabatt framgår det när du väljer plats. Barn är generellt upp till 17 år (om inte annat anges)

Ungdomsrabatt: På de konserter som har ungdomsrabatt framgår det när du väljer plats. Ungdom är generellt upp till 26 år (om inte annat anges)

Studentrabatt: På de konserter som har studentrabatt framgår det när du väljer plats. Du behöver visa upp ditt studentkort vid entré in till salongen om publikvärden efterfrågar det.

Pensionärsrabatt:  På de konsert som har pensionärsrabatt framgår det när du väljer plats. Pensionär är du från 65 år eller om är sjukpensionär. Du behöver visa upp ditt leg/intyg vid entré in till salongen om publikvärden efterfrågar det. 

Har ni rabatt för gruppbokningar?

Vid gruppbokning för 10 personer eller fler, erhålls en rabatt på 15%

Vad är en lyssnarplats?

En lyssnarplats är en stol som har begränsad till mycket begränsad sikt. Platsen är billigare än andra platser, men räkna med att du eventuellt kommer behöva luta dig fram för att kunna se scenen.

Vem behöver biljett?

Alla som ska gå på konsert behöver en biljett oavsett ålder. På många av våra konserter finns det en åldersgräns som står utgiven i respektive evenemangs sida. 

Kan jag använda Malmönyckeln eller liknande kort på Malmö Live Konserthus?

Malmö Live Konserthus har ett i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. Med hjälp av Malmönyckeln får man ta med sig en stödperson till våra konserter med Malmö Symfoniorkester utan extra kostnad.  Kortinnehavaren väljer själv vem som är stödperson.  Motsvarande kort eller motsvarande intyg från andra svenska kommuner gäller också på Malmö Live Konserthus för att ge alla som har ett behov av ledsagare samma möjligheter att kunna besöka oss. Tänk på att medtaga ditt Malmönyckelkort alternativt ditt ledsagarintyg när du besöker oss eller köper biljett

Läs mer och ansök om Malmönyckeln-kort genom att klicka här

Vad gäller för återköp och ångerrätt?

Tyvärr kan vi inte erbjuda återköp eller någon ångerrätt på redan köpta biljetter. 

Vad har jag för bytesrätt?

Du har möjlighet att 3 dagar innan konsert som du har biljett till byta biljett till en annan konsert mot en avgift på 30 kr. Bytesrätten gäller endast MSO-konserter.

Kan jag köpa biljetter på andrahandsmarknaden? 

Vi rekommenderar inte köp av biljetter till Malmö Live Konserthus på andrahandsmarknaden då det kan förekomma felaktiga biljetter. Vi ansvarare ej för felaktiga biljetter köpta i andra hand. 

Var kan jag köpa presentkort?

Presentkort finns att köpa i Biljettcentret och gäller endast Malmö Live Konserthus egna produktioner samt produktioner från externa arrangörer där Malmö Live Konserthus säljer biljetterna. Presentkortet har en giltighet på 2 år från inköpsdatum. 

Du kan köpa presentkort på vår hemsida genom att klicka här.

 

Hitta till och på Malmö Live

Är Malmö Live tillgänglighetsanpassat?

Malmö Live är tillgänglighetsanpassat. Rullstolsplatser till konserter bokas via telefon 040 34 35 00. Samtliga våningsplan har stora och tydliga hissar. För dig med nedsatt hörsel finns hörselslinga att låna i Kundcentret. 

Var finns det garderober och kostar det något? 

Garderob finns på garageplan. Vid behov och vid större arrangemang finns garderob även på våning 1 och våning 2. Garderoben är gratis vid konserter som arrangeras av Malmö Live Konserthus. Vid externa arrangörer tas en garderobsavgift på 20 kr. Du ser om en konsert har en extern arrangör i respektive evenemangsbeskrivning. Kontakt- och kortbetalning möjlig. 

Går det att se salongsplan och ritningar över allmänna ytor? 

Här kan du se en salongsplan över den stora salongen på Malmö Live samt offentliga utrymmen. 

Finns det toaletter på samtliga våningar på Malmö Live?

Det finns gott om toaletter i Malmö Live. Du hittar toaletter på alla foajéplan.

Var kan jag äta på Malmö Live?

På Malmö Live har du alla förutsättningar för en härlig helkväll med kultur och kulinariska upplevelser av högsta klass. Oavsett om du vill äta en god middag före konserten, ta en drink med vännerna i skybaren eller bara njuta av en fika i lugn och ro. Boka bord hos någon av Clarion Hotel & Congress Malmö Lives restauranger via 040-20 75 00. 

 

Under konserten

Får jag ta med mat och dryck in i Konsertsalen? 

Mat och dryck får inte medtas in i stora Konsertsalen. Däremot går det bra att ta med dryck in till Kuben. Under många konserter i Kuben finns det även en bar inne i lokalen. 

Får jag använda min mobiltelefon under konserten? 

Ska du på konsert, vänligen stäng av mobilen eller sätt den på ljudlöst läge. Ha för vana att göra det när du hänger in dina kläder i garderoben. Det är skönt att inte vara nåbar hela tiden och dessutom stör du inte konserten.

Får jag fotografera under konserten? 

Film- och ljudupptagning är generellt inte tillåtet under konserterna. Fotografera gärna med din mobilkamera, men tänk på att inte använda blixten för att inte störa artisterna på scen. Använd gärna #malmölive och #malmösymfoniorkester om du laddar upp dina bilder på sociala medier. Fotografering med systemkamera är inte tillåten. 

Vad händer om jag kommer försent till konserten? 

Sök upp publikvärdarna så kommer du få hjälp in i salongen vid tillfälle. 

Finns det någon åldersgräns för konserter på Malmö Live? 

Om en konsert har en rekommenderad ålder framgår det här på konsertens sida i samband med biljettköp. För Nallekonserter tillsammans med Malmö SymfoniOrkester rekommenderar vi en ålder från mellan 4-7 år.

Kontakt & öppettider