Steffen Blindheim

Född i: Ålesund, Norge

Började spela oboe: Min mosters man var jazz-trumpetare, och fick mig att börja spela trumpet när jag var 6 år. Han tyckte nog det gick lite för trögt, och lurade mig till att byta till oboe när jag var 15. Så nu sitter jag här i MSO och spelar oboe fortfarande :-)

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2009

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Startade som barn i skolmusikåren på min hemort i Ålesund-Norge. Därefter blev det Bergen Musikkonservatorium och Norges Musikhögskola. Utbildade mig senare också till projektledare på Högskolan i Oslo.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Det var vår Berlioz Faust-turné med Marc Soustrot i 2018.

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag fick mitt första jobb i det Norska Försvarets musikår i Trondheim när jag var 19. Fick sedan anställning i Bergen Filharmoniske orkester, där jag arbetade i 11 år. Därefter blev det ett år i Svenska Kammarorkestern, ett år på Göteborgsoperan, två år på Den Norska Opera och två år i Göteborg Symfoniker. Innan jag började i MSO i 2009, utbildade jag mig på Högskolan i Oslo och arbetade under ett par år som kulturhuschef och producent.

Vilken är din favoritkompositör? Egentligen fler, men kommer inte undan Mozart och Sibelius.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Jag kör motorcykel, och odlar hemma på gården i Skurup.

Vad är ditt tips för aktivitet i Malmö? Gå på konsert på Malmö Live, och ta en öl på en av de många trevliga pubar i Malmö.

Vad är din favoritmat? Norsk tradisjonsmat som pinnekött och klippfisk.

Varför borde alla gå på symfonisk musik? Symfonisk musik bjuder på stora känslor och upplevelser, som endast kan upplevas med en stor orkester i ett konserthus. Musiken fyller oss på ett sätt som inte kan beskrivas, men som måste upplevas og kännas. 

oboe, engelskt horn
oboe, engelskt horn
Senast uppdaterat: 2021-01-18