Anders Hassgård

Född i: Svedala, Sverige

Började spela slagverk: Jag har nog alltid varit intresserad av att trumma på saker och ting. Började spela trummor i kommunala musikskolan när jag var tio år (1990). 

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2008

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag har gått i Svedalas kommunala musikskola samt på Musikhögskolan i Malmö. 

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? En riktig höjdpunkt var vår Europa-turné 2018! Fantastiska konsertsalar, städer och solister!

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag blev anställd som slagverkare och pukslagare i Marinens Musikkår 2002. Efter ett par år sökte jag mig vidare till Århus Symfoniorkester i Danmark. Där arbetade jag som solo-janitshar (janitshar=slagverkare) i ca tre år. År 2008 sökte jag mig tillbaka till Skåne och lyckades få anställning i MSO. Förutom att arbeta med den symfoniska musiken älskar jag att spela trumset i olika sammanhang. Jazz, pop, soul mm...!

Vilken är din favoritkompositör? Sjostakovitj.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Jag älskar att spela golf, laga mat och dricka välgjorda viner!

Vad är din favoritmat? Gillar all slags mat. Jag fick en rök(grill) när jag fyllde 40 år. Den har gått varm sedan dess. Barbeque är fantastiskt. Annars är jag för tillfället extra svag för det franska köket.

Varför borde alla gå på symfonisk musik? När så många musiker som vi är i en stor symfoniorkester spelar som ett instrument uppstår något magiskt. Att låta sig svepas iväg av den urkraften är unikt.

Anders Hassgård
Stämledare - Slagverk
Slagverk
Senast uppdaterat: 2024-03-08