Agata Wnuk

Född i: Polen

Började spela violin: Jag var 7 år gammal när jag började spela fiol. Jag kommer inte riktigt ihåg varför det det blev just fiol. När jag var 18 år bytte jag till altfiol.

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2006

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Efter att ha spelat fiol i 11 år bytte jag till viola och studerade för Irena Albrecht på Musikhögskolan i Gdańsk och senare också med Björn Sjögren på Musikhögskolan i Göteborg där jag också gick orkesterutbildningen SNOA.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Det måste vara alla turnéer när man kan lära känna sina kollegor på ett nytt sätt. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har varit vikarie och gästspelat i flertalet olika orkestrar tidigare.

Vilken är din favoritkompositör? Brahms, Sjostakovitj.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Spenderar tid med mina två barn, gör enkla DIY hemma och volontärarbetar för Röda Korset.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Ta en promenad eller joggingrunda i Pildammsparken. 

Vad är din favoritmat? Jag gillar asiatisk och italienskt mat.

Varför borde alla lyssna på symfonisk musik: Det är så mycket som händer hela tiden, vi lever så fort. Det är fantastiskt att bara sitta bekvämt på fåtöljen, njuta av musiken och glömma allt annat.

viola
viola
Senast uppdaterat: 2021-03-11