Webbplatsens tillgänglighet
Omfattning av tillgänglighetsredogörelsen
Tillgänglighetsredogörelsen omfattar malmolive.se och biljetter.malmolive.se.
Hur tillgänglig är webbplatsen?
Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgänglig och vi arbetar kontinuerligt för att förbättra och åtgärda de brister som finns. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.
Hur vi testat webbplatsen?
Vi testar och utvärderar webbplatsen löpande genom verktyget SiteImprove, men vi utför också löpande interna manuella tester av webbplatsen enligt webbriktlinjer.se
Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet
Kontakta oss om du behöver innehåll från malmolive.se som inte är tillgängligt för dig. Vi vill hela tiden göra webbplatsen bättre. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns så att vi kan åtgärda det.
Rapportera tillgänglighetsbrist på webbplatsen
Du kan också kontakta oss genom att skicka ett email till @email. Svarstiden är normalt 1 – 2 arbetsdagar.
Tillsyn
Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning, DIGG. Myndigheten för digital förvaltnings webbplats.
Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet
Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service och WCAG 2.1.
Innehåll som inte är tillgängligt eller bristande i förenlighet med lagkraven
Det innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan.
Allmänna brister
- Sökfunktionaliteten på webbplatsen ger i dagsläget inte förslag på sökord eller stavfel, vilket hade underlättat för besökaren, framför allt för personer med skrivsvårigheter. Vi letar ständigt efter nya lösningar för att underlätta för dig som besökare att hitta det du letar efter.
Problem på hemsidan vid användning med nedsatt eller utan syn
- Det förekommer rubriker med felaktig rubrikstruktur på webbplatsen vilket kan uppfattas förvirrande eller inkorrekt.
- Definitionslistor på eventsidor är inte alltid korrekt inkapslade i koden, vilket kan uppfattas otillräckligt, förvirrande eller inkorrekt för användare som navigerar på webbplatsen med hjälpmedel.
- Färgkontrasten i länktexter, som på ett fåtal sidor förkommer mot svart bakgrund, uppfyller i dagsläget inte kravet.
- Filterfunktioner kan, innan en användare interagerat med dem, uppfattas som tomma element. Listorna fylls på korrekt vid interaktion.
- Webbplatsen använder inte alltid unika länktexter. Det gäller knappar med texten ”läs mer” och ”köp biljett”. Sådana länktexter förekommer i eventlistor. Länkarnas syfte framgår i samma listsektion.
- Om du använder hjälpmedel för att navigera på vår hemsida kan vissa rörliga element uppfattas som tomma. Dessa element är enbart dekorativa och har ingen kommunikativ funktion.
Malmö Live Konserthus arbetar kontinuerligt för att åtgärda brister i webbplatsens tillgänglighet. Vår ambition är att ha åtgärdat kända tillgänglighetsproblem senast den 15 januari 2025.
Oskäligt betungande anpassning
Malmö Live Konserthus åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll.
- Det förekommer otillgängligt formaterade PDF-filer och dokument som går att ladda ner från webbplatsen.
Malmö Live Konserthus hävdar att en retroaktiv anpassning av befintliga dokument på webbplatsen skulle vara oskäligt betungande att åtgärda på grund av begränsade resurser. Vi arbetar för att ta fram en lösning för framtida dokument som publiceras på webbplatsen. Kontakta oss om du behöver en tillgänglighetsanpassad PDF.
Senaste bedömningen gjordes tisdag 13 augusti 2024
Webbplatsen publicerades den 31 mars 2021
Redogörelsen uppdaterades senast den 16 september 2024.