Hyeryung Hedy Lim

Född i: Sydkorea

Började spela flöjt: Jag började spela flöjt år 2002. Jag spelade fiol sedan jag var fyra år gammal men jag var egentligen mer intresserad av att spela ett blåsinstrument. Tillsammans med min mamma gick jag på många konserter med orkestrar och jag gillade hur flöjten lät. 

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2019

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag har studerat vid Sibelius Academy, Colburn Conservatory of Music, Seoul National University, Seoul Arts High School och Yewon School.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? När jag stukade min fot under mitt provår, hur alla kollegor var oroliga för mig och hjälpte mig under repetitioner och konserter. Då kände jag en värme i orkestern. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har spelat i Finnish Radio Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic Orchestra, Finnish National Opera och Tapiola Sinfonietta.

Vilken är din favoritkompositör? Det är svårt att bara välja en. Jag älskar att lyssna på Schumann, Schubert, Mozart och Mahler. 

Vad föredrar du att göra på din fritid? Jag tycker om att kolla på filmer, läsa böcker och lyssna på musik. 

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Jag håller själv fortfarande på att utforska Malmö. 

Vad är din favoritmat? Jag har väldigt svårt att välja bara en favorit, men jag gillar all Koreansk mat, men också sushi och pasta. 

Varför borde alla gå på symfonisk musik? Musiken skapas av ljud, andning, känslor och musikernas passion. Alla anstränger sig i just det ögonblicket. Om du  lyssnar på symfonisk musik, särskilt live, kommer du också att uppleva vår passion, kärlek och energi och känna att musiken kommer till liv. 

 

Hyeryung Hedy Lim
Alt. stämledare - Flöjt
Flöjt
Senast uppdaterat: 2024-03-08