Charlotta Bergkvist

Är född i: Vänersborg, Sverige

Började spela violin: År 1986, när jag var 5 år. Jag började spela för  att mina storasystrar spelade och jag också ville vara med. Jag ville ha en grön fiol, men det blev bara en vanlig brun. 

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: Började vikariera julkonserterna 2004. Fick fast jobb 2007. 

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Efter första året på gymnasium med naturvetenskaplig inriktning gick jag ett år på musikhögskolan i Stockholm. Därefter fem år på Musikkonservatoriet i Köpenhamn, varav ett år som utbytesstudent i Lyon. 

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? När vi fick flytta över till det nya konserthuset och det blev så mycket roligare och lättare att spela tillsammans. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Har spelat i EUYO. (EUs ungdomsorkester) 2000-2006, Huaröd kammarorkester, Det Kgl Kapel i Danmark och Själlands symfoniorkester.

Vilken är din favoritkompositör? Wolfgang Amadeus Mozart.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Äter mat och dessert med glada människor. 

Vad äter du helst? All mat min mamma lagar. Tex hennes kålpudding och plommonspäckade fläskkarré. För att inte tala om hennes fiskgryta med saffran och vitt vin. 

Vilket är ditt tips på aktivitet i Malmö? Escape room är så himla kul!

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Det är som med all konst, en lycka i att vara på plats och ta in det som händer på scenen med sinnena på vid gavel och mobilen avstängd. Skönt för hjärnan att njuta av analog underhållning. Lite som att gå på spa. 

violin 2
violin
Senast uppdaterat: 2022-09-23