Gustav Melander

Född i: Vänersborg, Sverige

Började spela trumpet: 1999 började jag spela på kommunala musikskolan i Vänersborg. Jag fastnade för klangen på trumpet och en mycket karismatisk lärare!

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2014

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Kandidat och master på musikhögskolan i Malmö. Studier för Bo Nilsson och Håkan Hardenberger.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? När vi spelade "Tavlor på en utställning" i Malmö Live med Marc Soustrot, ligger väldigt högt på listan!

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har spelat med de flesta skandinaviska orkestrarna till exempel Oslo Filharmonikerna, DR symfoniorkester. 2018-2020 var jag regelbunden gäst I BBC Symphony Orchestra i London och våren 2020 jobbade jag en månad i London Symphony Orchestra. 

Vilken är din favoritkompositör? Beethoven om jag måste välja...

Vad föredrar du att göra på din fritid? Övar! Den lilla fritid jag har går till familjen och så försöker jag träna på gym när jag kan.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö?  Det finns många fina parker och lekplatser som är perfekt för barn i alla åldrar.

Vad är din favoritmat? Alldeles för svårt att svara på. Allt som är gott. Malmö har fantastisk matkultur!

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? För mig är det som att fråga: varför ska man borsta tänderna? Ge den ordentlig chans, lyssna på styckena som ska spelas innan och kom och se vad jag menar!

Gustav Melander
Stämledare - Trumpet
Trumpet

Mer innehåll med Gustav Melander

<span>VIDEO: (PAUS): Robert Bennesh & Gustav Melander</span>

VIDEO: (PAUS): Robert Bennesh & Gustav Melander

 

Pianisten Robert Bennesh och Malmö SymfoniOrkesters trumpetare Gustav Melander bjöd på en vacker tolkning av Danmark främst tonsättares verk. Läs mer och se konserten.

Senast uppdaterat: 2024-03-13