Eva Härdelin Rydström

Född i: Lunda i Uppland men uppvuxen i Uppsala, Sverige

Började spela violin: När jag var 7 år. Fiolen låg nog närmast till hands då en av mina storasystrar spelade det.

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 1990

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Studerade vid Musikhögskolan i Stockholm mellan 1983-88. Utöver det internationella mästarkurser.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Omöjligt att välja men solister som Montserrat Caballe och Placido Domingo är oförglömliga!  Ett annat minne är konserterna/showerna med Viktor Borge, vilken legend! Vi blev bitvis oförmögna att spela pga alla skrattanfall!

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? B. la. Filharmonikerna och Radioorkestern i Stockholm, Göteborgs-symfonikerna o SNYKO (Stockholms Nya Kammarorkester).   

Vilken är din favoritkompositör? B. la. Sjostakovitj, Prokofiev och Bruckner

Vad föredrar du att göra på din fritid? Träffar mina barn och barnbarn så ofta jag kan! Dessutom älskar jag att fixa i trädgården och har ett stort intresse för trädgårdsdesign.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö?  T ex. att upptäcka alla parker som finns och alla typer av aktiviteter som dom erbjuder.

Vad är din favoritmat? Äter och gillar det mesta! Har däremot aldrig lyckats få i mig surströmming...

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Att uppleva symfonisk musik live går inte att jämföra med att lyssna hemma, oavsett hur bra anläggning du har! Magin som uppstår under en konsert måste upplevas live för att riktigt förstå.

violin 1
violin
Senast uppdaterat: 2021-03-11