Eva Härdelin Rydström

Född i: Lunda i Uppland men jag är uppvuxen i Uppsala, Sverige.

Började spela violin: När jag var 7 år. Fiolen låg nog närmast till hands då en av mina storasystrar spelade det.

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: År 1990.

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag studerade vid Musikhögskolan i Stockholm mellan 1983-88. Utöver det gick jag även internationella mästarkurser.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Det är omöjligt att välja men solister som Montserrat Caballé och Placido Domingo är oförglömliga! Ett annat minne är konserterna/showerna med Viktor Borge, vilken legend! Vi blev bitvis oförmögna att spela på grund av alla skrattanfall!

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har spelat i bland annat Filharmonikerna och Radioorkestern i Stockholm, Göteborgs-symfonikerna och SNYKO (Stockholms Nya Kammarorkester).   

Vilken är din favoritkompositör? Sjostakovitj, Prokofiev och Bruckner är bland mina favoriter.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Att träffa mina barn och barnbarn så ofta jag bara kan! Dessutom älskar jag att fixa i trädgården och har ett stort intresse för trädgårdsdesign.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Att upptäcka alla parker som finns och alla typer av aktiviteter som de erbjuder.

Vad är din favoritmat? Jag både äter och gillar det mesta! Har däremot aldrig lyckats få i mig surströmming...

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Att uppleva symfonisk musik live går inte att jämföra med att lyssna hemma eller i hörlurar. Oavsett hur bra anläggning/teknik du har! Magin som uppstår under en konsert måste upplevas live för att riktigt förstå.

Eva Härdelin-Rydström
Violin 1
Violin
Senast uppdaterat: 2024-03-13