Gustav Carlsson

Född i: Tranås, Sverige

Började spela valthorn: Jag var 9 år gammal och fick möjligheten att börja i dåvarande kommunala musikskolan i Tranås. Jag valde mellan saxofon, trombon och valthorn. Min mamma var förtjust i valthornets klang så så fick det bli. Vi var 3 kompisar som startade med valthorn samtidigt och hade lektioner i grupp, så intresset för att spela tillsammans med andra föddes direkt. 

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2018

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Kommunala Musikskolan i Tranås, Lunnevads Folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Beethovenfestival 2019 med chefsdirigent Robert Trevino, intensiv period med fantastisk stämning i publiken. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Utöver frilansande i diverse sammanhang har jag tidigare varit fast anställd i Odense Symfoniorkester & Det Kongelige Kapell.

Vilken är din favoritkompositör? Richard Strauss

Vad föredrar du att göra på din fritid? Umgås med familjen står såklart främst när det gäller den lilla fritid jag har. Även äta och dricka gott samt spela tennis och undervisa talangfulla hornstudenter håller jag högt! 

Vad äter du helst? Fisk & skaldjur

Tips på aktivitet i Malmö? Boka in en runda med Matkaravan i Malmö.

Varför borde alla lyssna på symfonisk musik? För att bejaka och vårda sin känslor som verkligen sätts på spel när man upplever en symfonisk livekonsert, särskilt i Malmö Lives fantastiska akustik. Upplevelsen av att bli berörd och att tillsammans med endast övriga i rummet vara del i det som för stunden skapas är fantastisk tycker jag. Känner flera besökare som berättat om hur tårarna trillat ner för kinderna av både sorg glädje och mäktighet efter att ha upplevt en berörande konsert. 

Gustav Carlsson
valthorn
valthorn
Senast uppdaterat: 2024-01-18