Patrick Raab

Född i: Helsingborg, Sverige

Började spela slagverk: 1978. Pappa övade piano dagarna i ända. Jag försökte från 1 års ålder med grytor och kastruller få honom att hålla tempot ;-)

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2018

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Grytor och Kastruller med far, Kommunal musikskola i Bjuv med ungdomsorkester, Kommunal musikskola i Helsingborg med Drumcorps och Marimbabandet. Sundsgårdens Folkhögskola 1996-1998 (Ulf Svensson HSO), Musikhögskolan i Malmö, Musikerprogrammet 1998-2001 (Lennart Gruvstedt).

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Mahler 5 och Ades Asyla, säsongsöppningen med Robert Trevino 2019. Första konserten av en rad upplevelser!

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? 2001-2017 var jag slagverkare i det Kongelige Kapell i Köpenhamn.
Sedan 2008 är jag pukist i barockorkestern Concerto Copenhagen. 50% av slagverksduon MalleusIncus vilken bildades 1995.

Vilken är din favoritkompositör? Svårt att välja en!! Finns ju ett par stycken från alla tidsepoker! Bach, Beethoven, Mahler, R. Strauss, Broström! För att nämna några.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Umgås med barnen och vänner. Mat, vin, löpning, serier, lyssna på musik och golf.

Vad är din favoritmat? Entrecote med hemgjorda tjocka strips och hemslagen Bearnaise.

Varför borde alla lyssna på symfonisk musik? Alla kroppens sinnen aktiveras, sätts på helspänn, slappnar av fullständigt. Symfonisk musik live går inte att ersätta med något annat och måste bara upplevas gång på gång!

Patrick Raab
Alt. stämledare - Pukor, Slagverk
Pukor, Slagverk
Senast uppdaterat: 2024-03-08