Meny
Om Malmö Live

Om Malmö Live

Mötesplatsen för musik, kultur och nöjen i södra Sverige.

Med över 800 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar.

Malmö Live är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester och kvarteret rymmer flera konsertscener och lounger, men också kongresshall och konferensutrymmen, restauranger, Sky Bar och mötesplatsen Living Room. Här kan du spendera en heldag med något för hela familjen. Clarion Hotel & Congress Malmö Live driver hotell, kongress, restauranger och bar, och vi, Malmö Live Konserthus, har hand om konserter, musikarrangemang och utställningar, med mera.

 

EN SOCIAL OCH KULTURELL MÖTESPLATS

Malmö Live är öppet för alla generationer och genrer. I konsertsalarna finns den senaste tekniken och en fantastisk akustik som gör huset lika attraktivt för samtida scenkonst som konserter. Här finns också plats för nycirkus, dans, dj-akter, utställningar, klubb, föreläsningar och samtal. Malmö Live är ett flexibelt hus med en påtaglig puls och värme. Här händer det ofta olika saker på flera scener samtidigt – runt om i huset såväl som på uteserveringen och de stora trädäcken ute vid kanalen. 

Vi på Malmö Live Konserthus arbetar med musik, utvidgade musikaliska och andra konstnärliga upplevelser – program och arrangemang i musikens gränsland men med en musikalisk utgångspunkt eller koppling.

Vi vill spegla Malmö och Malmö i världen och därför ligger programutbudet i framkant och håller världsklass. Konserthuset i Malmö Live bjuder på musikaliska upplevelser i alla genrer, i stort och litet format. Malmö Live Konserthus verkar för att riva hinder och sänka trösklar för att bli allas konserthus.  

 

ETT HEM FÖR MALMÖ SYMFONIORKESTER

Som Malmö SymfoniOrkesters (MSOs) nya hemmaarena har den symfoniska och klassiska musiken en självklar plats. 

 

I den stora konsertsalen Malmö Live har orkestern fantastiska möjligheter att både spela och utvecklas. Malmö Live förnyar den symfoniska och klassiska musikens roll och skapar samtidigt utrymme och uppmärksamhet för gränsöverskridande musikaliska samarbeten. Malmö SymfoniOrkester, med ca 90 musiker från 14 olika länder, framträder med en ny konsert varje vecka. Antingen under ledning av chefsdirigenten Robert Trevino eller gästande dirigenter och ofta tillsammans med solister från hela världen. Dessutom bjuder Malmö SymfoniOrkester in världskända artister i serien ”MSO Featuring”. Oväntade och unika möten sker i konsertsalen i Malmö Live. 

 

 

KONGRESS, KONFERENS, MÖTE & EVENT

Malmö Live är en unik mötesplats. Under ett och samma tak finns både Malmö Live Konserthus och  Clarion Hotel & Congress Malmö Live. 

Ett hotell med 444 rum och med en kapacitet för 1500 deltagare i kongressalen och ytterligare parallella möten i övriga konferenslokaler är Clarion Hotel & Congress Malmö Live en arena i en storlek som regionen aldrig tidigare skådat. De flexibla lokalerna öppnar upp för en rad nya arrangemang i många olika former som du kan skräddarsy in i minsta detalj. 

 

Läs gärna mer om hotellet här, och restaurangerna här. 

Senast uppdaterad 2020-02-14