Meny
Om Malmö Live

Om Malmö Live

En viktig satsning på musiken, kulturen och nöjeslivet i Malmö. Malmö Live ska spegla samtidens Malmö och Malmö i världen.

I augusti 2015 fick Malmö ett efterlängtat konserthus med akustik i världsklass och Malmö SymfoniOrkester fler och mer flexibla scener med Malmö Live.

Malmö Live rymmer bland annat två konsertsalar, en kongresshall och ett hotell med 444 rum. Här kan du spendera en heldag med något för hela familjen. Clarion Hotel & Congress Malmö Live driver hotellet och kongressen och vi, Malmö Live Konserthus AB, konserthuset med Malmö SymfoniOrkester. 

 

EN SOCIAL OCH KULTURELL MÖTESPLATS

Malmö Live är öppet för alla generationer och genrer. I konsertsalarna finns den senaste tekniken och en fantastisk akustik som gör huset lika attraktivt för samtida scenkonst som konserter. Här finns också plats för nycirkus, dans, dj-akter, utställningar, klubb, föreläsningar och samtal. Malmö Live är ett flexibelt hus med en påtaglig puls och värme. Här händer det ofta olika saker på flera scener samtidigt – runt om i huset såväl som på uteserveringen och de stora trädäcken ute vid kanalen. 

Vi på Malmö Live Konserthus arbetar med musik, utvidgade musikaliska och andra konstnärliga upplevelser – program och arrangemang i musikens gränsland men med en musikalisk utgångspunkt eller koppling.

Vi vill spegla Malmö och Malmö i världen och därför ligger programutbudet i framkant och håller världsklass. Konserthuset i Malmö Live bjuder på musikaliska upplevelser i alla genrer, i stort och litet format. Malmö Live Konserthus verkar för att riva hinder och sänka trösklar för att bli allas konserthus.  

 

NYTT HEM FÖR MALMÖ SYMFONIORKESTER

Som Malmö SymfoniOrkesters (MSOs) nya hemarena har den symfoniska och klassiska musiken en självklar plats. 

 

I den nya konsertsalen i Malmö Live får orkestern nya fantastiska möjligheter att både spela och utvecklas. Malmö Live kommer förnya den symfoniska och klassiska musikens roll och samtidigt skapa utrymme och uppmärksamhet för gränsöverskridande musikaliska samarbeten. Malmö SymfoniOrkester har närmare 100 orkestermedlemmar som bjuder på en ny konsert varje vecka. Antingen under ledning av chefsdirigenten Marc Soustrot eller gästande dirigenter och ofta tillsammans med solister från hela världen. Dessutom bjuder Malmö SymfoniOrkester in världskända artister i serien ”MSO Featuring”. Oväntade och fantastiska möten kommer att ske i konsertsalen i Malmö Live. 

 

 

KONGRESS, KONFERENS, MÖTE & EVENT

Malmö Live är en unik plats. Under ett och samma tak finns det helägda kommunala bolaget Malmö Live Konserthus och det kommersiella bolaget Clarion Hotel & Congress Malmö Live. 

 

Ett hotell med 444 rum och med en kapacitet för 1500 deltagare i kongressalen och ytterligare parallella möten i övriga konferenslokaler är Clarion Hotel & Congress Malmö Live en arena i en storlek som regionen aldrig tidigare skådat. De flexibla lokalerna öppnar upp för en rad nya arrangemang i många olika former som du kan skräddarsy in i minsta detalj. 

 

Läs gärna mer om hotellet här, och restaurangerna här. 

Senast uppdaterad 2018-10-29