Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö och regionen. Med över 800 konserter och arrangemang om året på sju spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. 

Förutom konserthuset Malmö Live med scener och lounger rymmer kvarteret också hotell, kongresshall och konferenslokaler, restauranger, lounger, garage, Sky Bar och gym samt mötesplatsen Living Room.
I kvarteret finns även fler restauranger, barer och saluhall, och det är bara ett stenkast till busshållplatser och Malmö C med anslutningar till övriga Sverige, Köpenhamn och Europa. 

En social och kulturell mötesplats

På Malmö Live vimlar malmöbor och tillresta med musiker, världsartister, konstnärer, konferensbesökare, näringslivs- och idrottsprofiler från Malmö, Sverige och hela världen. Robyn, First Aid Kit, Bob Dylan, Johan Glans och de flesta stora svenska komiker liksom London Symphony Orchestra, Avishai Cohen, Philip Glass, Gewandhausorchester Leipzig, St Martin in the Fields, Anne-Sophie von Otter, Simple Minds och Dalai Lama är bara några av alla storheter som framträtt här. I konsertsalarna finns den senaste tekniken och en redan världserkänd akustik som gör huset lika attraktivt för samtida scenkonst som konserter av alla de slag.

Malmö Live är öppet för alla generationer och genrer, och har under sina fem år hunnit bli en mötes- och spelplats för lokalt och regionalt musikliv. Här genomför Malmö Kulturskola Tvåornas kör för alla stadens skolbarn, här ger El Sistema konserter och här arrangeras musikaktiviteter för de allra yngsta – från babyrytmik till förskoleklasser och fritidshem. På Kanalscenen arrangeras till exempel Barnlördagar och Söndagslive med omväxlande Malmö Latins gymnasielever och musikstudenter från Musikhögskolan och här, eller i Kuben, blir det jazzklubb varje måndag. 

På Malmö Live finns också plats för nycirkus, dans, DJ-akter, klubb, after work, filmkonserter, ungdomsnätverk, utställningar, föreläsningar, samtal och debatt, med mycket mer. Det händer ofta olika saker på flera scener samtidigt – runt om i huset såväl som på uteserveringen och det stora trädäcket vid kanalen utanför. I regel visas någon aktuell utställning och det finns flera spektakulära, permanenta konstinstallationer i och utanför byggnaden.

Bortsett från under coronapandemin är huset öppet alla dagar i veckan. Här kan man hänga, plugga, ta en fika, spela pingis, lyssna på en gratis morgonkonsert eller varför inte en föreläsning?

Vi på Malmö Live Konserthus arbetar med musik, utvidgade musikaliska och andra konstnärliga upplevelser – program och arrangemang i musikens gränsland men med en musikalisk utgångspunkt eller koppling.
Konsertsalen

Malmö Live Konserthus AB

Konserthuset på Malmö Live drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Vi bedriver konsertverksamhet med bidragsstöd av Malmö stad, Region Skåne och Staten. Klicka dig in för att läsa mer om företaget, se vår styrelse och fördjupa dig i våra årsredovisningar.

Malmo Live Concert Hall

Historik: Vad hände när - och varför?

Malmö Live är sedan invigningen 2015 en mötesplats där kulturen står i fokus för både Malmöbor och tillresta besökare. Här kan du fördjupa dig i de beslut som ledde till byggstart och processen till kvarteret öppnade. 

Ett hem för Malmö SymfoniOrkester

Den stora konsertsalen, hyllad för sin akustik i världsklass, är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO) med ett 90-tal musiker från 14 olika länder. Den symfoniska och klassiska musiken har en självklar plats och på Malmö Live har orkestern extraordinära möjligheter att både spela och utvecklas. Här förnyas den symfoniska och klassiska musikens roll och samtidigt skapas utrymme och uppmärksamhet för gränsöverskridande musiksamarbeten.

MSO framträder med en ny konsert varje vecka i stort sett året runt, antingen under ledning av chefsdirigent Robert Trevino eller gästande dirigenter och ofta tillsammans med solister från hela världen. Dessutom bjuder symfoniorkestern in världskända artister i serien ”MSO Featuring” för oväntade och unika musikmöten konsertsalen på Malmö Live. Här ges också eftertraktade filmkonserter som till exempel de kända Harry Potter-filmerna, där filmerna visas på konsertsalens gigantiska filmduk samtidigt som MSO framför varje ton från John Williams klassiska filmmusik live.

Robert Trevino dirigerar

Mer om Malmö Symfoniorkester

Malmö SymfoniOrkester är stolta traditionsbärare av den symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den vidare in i framtiden. 

Gustav Melander

Konserter med Malmö SymfoniOrkester

Sugen på att lyssna på symfonisk musik? Klicka här för att komma till en programlista där hela eller delar av musikerna i Malmö SymfoniOrkester spelar. På bilden: Gustav Melander, trumpet. 

Kongress, konferens, möte och event

Malmö Live är en unik mötesplats. Under ett och samma tak finns både Malmö Live Konserthus och  Clarion Hotel & Congress Malmö Live. 

Ett hotell med 444 rum och med en kapacitet för 1500 deltagare i kongressalen och ytterligare parallella möten i övriga konferenslokaler är Clarion Hotel & Congress Malmö Live en arena i en storlek som regionen aldrig tidigare skådat. De flexibla lokalerna öppnar upp för en rad nya arrangemang i många olika former som du kan skräddarsy in i minsta detalj. 

Risotto, en del av menyn på Bistro Live.

Restauranger

På  Malmö Live och i kvarteret runt Malmö Live finns restauranger för alla smaker. Hitta inspiration här.

Svit på Clarion Malmö Live

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Senast uppdaterat: 2024-04-30