Malmö Live har sedan invigningen 2015 utvecklas till en av de främsta mötesplatserna för musik, kultur och nöjen i Malmö och regionen. Under ett och samma tak finns både Malmö Live Konserthus med två konsertsalar, andra spelplatser och lounger samt Clarion Hotel & Congress med kongresshall, konferensrum, hotell, restauranger och Skybar, med mera, samt Living Room som är en populär mötesplats i hjärtat av Malmö Live.

Konserthusverksamheten på Malmö Live drivs av Malmö Live Konserthus AB som ägs av Malmö stad.
Vi producerar och arrangerar omkring 600 egna arrangemang om året, inklusive konserter för Malmö SymfoniOrkester. Därtill har vi hand om ungefär 200 uthyrningar och externa arrangemang.

Vi profilerar också Malmö Live och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Vår verksamhet är bred och omfattar områdena:

  • Arrangemang och konsert
  • Malmö SymfoniOrkester
  • Mötesplatsen Malmö Live
  • Kulturpolitiskt program
  • Uthyrning av lokaler och ytor till externa aktörer

Idag är vi ca 140 anställda varav 104 är tillsvidareanställda. Med ett 90-tal MSO-musiker från olika delar av världen och en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musik.

Strategi 2021-2025

FRAMÅTANDA, DRIV, ENGAGEMANG OCH STOLTHET!

Med de orden vill vi på Malmö Live Konserthus presentera vår nya strategi. Strategi 2021-2025 sätter en ny riktning för Malmö Live, och den beskriver vårt fokus på att vara en drivande kraft i utvecklingen av musikstaden Malmö samt att med upplevelser genom musik bidra till att skapa ett socialt hållbart samhälle. Vi hoppas att strategin väcker tankar och idéer. Kan vi göra skillnad genom musik, och inspirera andra till att göra detsamma, kan vi komma hur långt som helst!

Ladda ner strategidokumentet här

Senast uppdaterat: 2024-02-15