Med ett innovativt och brett program innehållande allt från stora musikföreställningar som Ålevangeliet – ett oratorium för kör, orkester och solister till Nathan Larsons minimalistiska festival Dream Music, körsång för välmående och PAUS morgonkonserter med Loney Dear, Ale Carr och MSO musiker. Därtill en rofylld meditationskonsert med Niklas Paschburg och liveteckning med konstnären Sara Granér och pianisten Anders Teglund i konserten Vissa somnar helt. 

Inför våren 2023 släpps nya morgonkonserter. Det släpps även evenemang såsom "Musik är själva livet" – en heldag för dig som är intresserad av musik och forskning. 

Evenemang

Ålevangeliet
2 - 3 september 2022 295 - 475 kr Konsertsalen
Ålevangeliet
Patrik Svenssons Augustprisade berättelse Ålevangeliet om världens mest gåtfulla fisk blir nyskrivet oratorium för solister, kör och orkester. Ålevangeliet är en samproduktion mellan Malmö Live Konserthus, Folkoperan, Norrlandsoperan och Riksteatern. Stina Oscarson skriver librettot och musiken komponeras av Emmy Lindström.
Infruset - Själens skrubbsår på Malmö Live konserthus
12 - 19 nov 2022 Konsertsalen
Infruset – Själens skrubbsår 2022
Urpremiär hos oss på Malmö Live! Upplev när musiken och texterna från Mando Diaos succéalbum Infruset – Själens skrubbsår kommer till liv.
dream music
30 september 2022 350 kr Kuben
Dream Music Three
Dream Music är en minimalistisk festival som produceras av den amerikanske kompositören Nathan Larson. I år tar han med oss på en inre djupgående resa i den ambienta musikens värld. Kom som du är, var i nuet, sov, eller bara slappna av och njut av de vackra minimalistiska ljudlandskapen.
Ale Carr
21 september 2022 Konsertsalen
PAUS: Morgonkonsert // Ale Carr
Börja din morgon med en skön och meditativ musikupplevelse, som ger kraft och energi inför resten av dagen. Musikern Ale Carr bjuder på egna kompositioner blandat med traditionell folkmusik. Med sig har han sitt unika instrument cittern som fyller rummet med ljuvliga toner. Ale Carr har uppträtt världen över på scener som Sydney Opera House, Roskildefestivalen, Washington Performing Arts och i Hayao Miyazakis personliga ateljé i Japan. Han har även tilldelats 10 Danish Music Awards-priser, bland annat för Årets Artist och Årets Kompositör. 2009 bildade han tillsammans med danskarna Nikolaj Busk och Rune Tonsgaard Sørensen trion Dreamers’ Circus, som de senaste åren har varit banbrytande för nordisk folkmusik internationellt. 
Niklas Paschburg
28 oktober 2022 245 Kuben
Meditationskonsert: Niklas Paschburg
Vår omtyckta meditationskonsert är äntligen tillbaka! Upptäck känslor av stillhet och närvaro inom dig samtidigt som Niklas Paschburg tar med dig på en resa genom den ambienta musikens värld där klassiskt möter elektroniskt. Med pulserande och meditativ musik sätts stämningen i centrum. Det är vackert men samtidigt melankoliskt, och stillsamt men ändå i rörelse. 
Morgonkonsert med harpa & violin
19 oktober 2022 Konsertsalen
PAUS: Morgonkonsert // Harpa och violin
Denna ljuvliga höstmorgon kan du vakna upp och gå på en vacker morgonkonsert med musik av Malmö SymfoniOrkesters musiker Malin Nyström på violin och Lena Petersson på harpa. De kommer att framföra klassiska favoriter för violin och harpa komponerade av Saint Saens, Debussy, Massenet, Grandjany, Salzedo, Villa Lobos och Tournier. Varmt välkommen att starta dagen på bästa sätt!
Sara Granér och Anders Teglund
29 november 245 SEK/konsertbiljett Kuben
Vissa somnar helt – med Sara Granér och Anders Teglund
Lägg dig ner. Låt tankarna vandra bort eller somna helt till ett framträdande om tillståndet mellan dröm och vakenhet. Verket består av pianomusik och liveteckning som projiceras i hela rummet.
Loney dear
30 november Konsertsalen
PAUS: Morgonkonsert // Loney dear
Denna morgon får vi möta den talangfulla musikern Loney dear, som  
är sångare, låtskrivare och månginstrumentalist. Hans unika röst och känslosamma uttryck har berört många då det är lika vidöppet upplyftande som känslomässigt hjärtekrossande.  
Musik är själva livet, en temadag på Malmö Live Konserthus
15 mars 2023 Fribiljett Kuben
Musik är själva livet
För dig med intresse för musik eller som arbetar inom musikbranschen bjuder nu Malmö Live in till en heldag om hur musik och hälsa hänger samman.
Morgonkonsert med Christian Kjellvander på Malmö Live Konserthus
18 januari 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Christian Kjellvander
Välkommen på vårens första morgonkonsert på Malmö Live – denna morgon med gitarristen och låtskrivaren Christian Kjellvander.
Morgonkonsert med Jacob Karlzon på Malmö Live Konserthus
15 mars 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Jacob Karlzon
Välkomna på morgonkonsert där jazzpianisten Jacob Karlzon bjuder på unika tolkningar av Tjajkovskijs odödliga verk.
Morgonkonsert på Malmö Live
15 februari 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Folk & världsmusik
Denna morgon fylls med vackra och meditativa toner med studenter från Folk- och världsmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö.
Morgonkonsert på Malmö Live
12 april 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Körmusik
Stämningsfull körsång på hög nivå när Palaestra Vokalensemble och musiker avslutar vårens PAUS-serie på Malmö Live.
Senast uppdaterat: 2023-10-19