• Ale Carr

PAUS: Morgonkonsert // Ale Carr

21 september 2022
Konsertsalen
kl. 08.15 – kl. 08.45
0 SEK
Malmö live konserthus
Ons 21 Sep 08:15 Passerat

PAUS morgonkonsert: Ale Carr

Börja din morgon med en skön och meditativ musikupplevelse, som ger kraft och energi inför resten av dagen. Musikern Ale Carr bjuder på egna kompositioner blandat med traditionell folkmusik. Med sig har han sitt unika instrument cittern som fyller rummet med ljuvliga toner. Ale Carr har uppträtt världen över på scener som Sydney Opera House, Roskildefestivalen, Washington Performing Arts och i Hayao Miyazakis personliga ateljé i Japan. Han har även tilldelats 10 Danish Music Awards-priser, bland annat för Årets Artist och Årets Kompositör. 2009 bildade han tillsammans med danskarna Nikolaj Busk och Rune Tonsgaard Sørensen trion Dreamers’ Circus, som de senaste åren har varit banbrytande för nordisk folkmusik internationellt. 

Om Ale Carr 

Ale Carr har sina rötter i Skåne där han växte upp i en familj bestående av folkmusiker. Tillsammans har de uppträtt som Familjen Carr. Detta lade en stadig grund för hans musicerande, där musik i grund och botten handlar om interaktion och samhörighet tillsammans med vänner och familj, såväl som en spännande och betydelsefull länk mellan artist och åhörare. Idag är Ale erkänd som en av de främsta stränginstrumentalisterna inom nordisk folkmusik, och är även tvåfaldig världsmästare i träskofiol.  

Redan i sina tidiga tonår bestämde sig Ale Carr för att utmana och försöka utveckla den traditionella musik han älskar. Detta ledde honom till att börja komponera och att försöka bredda sitt musikaliska spektrum, vilket i sin tur ledde till många spännande samarbeten. Genom sina olika projekt har Ale Carr framfört sin musik tillsammans med symfoniorkestrar, storband, körer och kammarensembler såsom Danish String Quartet.  

Senast uppdaterat: 2022-09-09