Konferensen genomförs på Malmömässan och samlar stats- och regeringschefer, samt företrädare för såväl den akademiska världen som internationella organisationer. Många deltagare bor och arbetar också från Malmö Live  vilket innebär att hela kvarteret är stängt till torsdag 14 oktober. Konserthuset beräknas öppna igen från kl 12 på torsdag.

Biljettköpare/gäster till konserter och arrangemang som berörs kontaktas av oss. Vår onlinebokning via hemsidan är öppen som vanligt men Biljettcenter har alltså stängt för besök under perioden.

Här kan du läsa mer om Malmöforum och något om vilka som deltar  The Programme of the Malmö Forum - Government.se

En del av programmet kommer också att livesändas från den sidan.

Avspärrningar 9-14 oktober

Både på Malmömässan och Malmö Live kommer det att finnas avspärrningar under kortare eller längre tid. Avspärrningarna påbörjas lördagen den 9 oktober och tas bort torsdagen den 14 oktober. Störst störningar förväntas under själva forumet onsdagen den 13 oktober.

Läs mer

Malmöforumet - Malmö stad (malmo.se)

Malmöforumet | Polismyndigheten (polisen.se)

Internationellt Forum för håkomst av Förintelsen och mot antisemitism (regeringen.se)

Öppna Malmö - Malmö stad (malmo.se)

Malmö Lives program

Vid sidan av att en grupp stråkmusiker från Malmö SymfoniOrkester, Almakvartetten, framträder i samband med Malmöforum på Malmömässan, arrangerar Malmö Live ett angränsande program.  

I anslutning till Malmöforum, inom ramen för Öppna Malmö, ger Malmö SymfoniOrkester under ledning av Robert Trevino minneskonserten Remember – för alla som tror på ett öppet Malmö. Det blir en konsert för gymnasieelever 20 oktober och en öppen publik konsert 21 oktober. Genom vacker musik och gripande texter lyfts minnet av de människor som var utsatta under Förintelsen; judar och romer och andra som ansågs avvika från normen, såsom funktionshindrade, politiskt aktiva och HBTQI-personer. Konserten speglar ögonblick i historien, hopp om framtiden och levande judisk och romsk kultur. Medverkar gör sopranen Alexandra Büchel, Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye med Sverige-premiär av judiska sånger arrangerade för symfoniorkester samt den malmöbaserade artisten Marek Glindrönn som går i framkant för det romska språket i både TV och radio. Under konserten läses texter skrivna av Salomon Schulman, Mira Kelber, Mujo Halilovic och Fadi Barakat.
 

Dessutom bjuder Malmö Live in Malmö till Malmöiter – en helt ny konsertserie för och av Malmöbor. Sex lördagar med fri entré, från Sorgenfri och Senegal via Beirut, Bulltofta, Balkan till Krakow och Kroksbäck.
På lördagskvällarna ses vi till livemusik i Livingroom på Malmö Live. Malmöiter är också en del av Öppna Malmö och innehållet i konsertserien baseras på Malmö majoritetsgruppers önskemål om vad de vill se och vad de anser saknas på Malmös musikscen – röster som samlats in under pandemiåret och nu blir konserterna verklighet.

Fri entré och baren är öppen. 

2 oktober 2021 Fri entré Living Room
9 oktober 2021 Fri entré Living Room
30 oktober 2021 Fri entré Living Room
6 november 2021 Fri entré Living Room

Du kanske också är intresserad av

Senast uppdaterat: 2022-03-03