Malmöiter: Pape Seck & Begue Afia (SEN)

16 oktober 2021
Living Room
1 timme
Malmö Live Konserthus
Lör 16 Okt 20:00 Passerat
Fri entré
Pape Seck

Pape Seck & Begue Afia är en dans och musikgrupp med djembe, kora och sabar i centrum, allt enligt den västafrikanska musiktraditionen.

Namnet ”Begue Afia” kommer från den spirituella ledaren Afia med budskapet om fred, harmoni och glädje. Gruppens konstnärlige ledare och frontfigur Pape Seck, född och uppväxt i en välrenommerad griot-familj i Dakar, är en artist ut i fingerspetsarna. I kvällens konsert bjuds på högt tempo, smattrande rytmer och afropop som sätter fart på lyckohormonerna hos alla.  Kom gärna för lite härligt häng med oss i baren innan och efter konserten. Baren har öppet 16-00. Missa inte detta!

 

MALMÖITER – en konsertserie för och av Malmöbor

I höst välkomnar vi er till konsertserien Malmöiter som lyfter önskad musik vars melodier har rötter från världen- och stadens olika hörn - från Sorgenfri till Senegal och via Beirut, Bulltofta, Balkan till Krakow och Kroksbäck. På lördagskvällarna samlas vi och lyssnar på livemusik tillsammans i Living Room på Malmö Live. Malmöiter är en del av Malmö Stads satsning Öppna Malmö och innehållet i konsertserien baseras på Malmö majoritetsgruppers röster -  önskemål om vad de vill se och vad de anser saknas på Malmös musikscen – önskemål som samlats in under pandemiåret och nu äntligen blir till verklighet. Alla konserter har fri entré och sker i nära anslutning till hotellets bar med dryck och enklare mat.

Logotyp Öppna Malmö

Malmöiter ingår i projektet Öppna Malmö som syftar till att skapa en stad för alla.

Senast uppdaterat: 2021-10-16