Unga som dansar på 040 Live fest på Maalmö live

Välkommen på den första upplagan av 040 LIVE FEST – en festival av unga för unga! Ingen föranmälan eller biljetter krävs, festivalen är öppen för alla i åldrarna 13-24 år. På flera olika scener, både inomhus och utomhus, har ni chansen att ta del av massa roligt innehåll. Är du intresserad av musik, politik, stand up eller dans? Då är den här festivalen något för dig! Dagen erbjuder bland annat livekonserter, dans, panelsamtal och workshops. Stay tuned för mer info!

På grund av regn och blåst flyttas festivalens aktiviteter inomhus. Se uppdaterat program och festivalkarta nedan.

Öppna program

Öppna festivalkarta

Line up

28 maj Fri entré Trädäcket
Mona Masrour
Ett röstfenomen som berör på djupet, ett framtidshopp som redan är här. Mona Masrour har tidigare gästat låtar av Yasin, Jelassi och AMR men det var först 2019 som debutsingeln ”Med tiden” släpptes. Debuten och efterföljande ”Påminner mig/Får aldrig nog”, sedan ”EASY” och ”EXCLUSIVE” visade att vi har en ny, klart lysande stjärna på den svenska musikscenen.

Nu är Mona Masrour mer aktuell än någonsin. Debutalbumet ”Scener”, producerat av Nisj och med inhopp av 1.Cuz, Guleed, L1NA och Mazzo, höjdes till skyarna av kritiker. Hon har utnämnts av DN till ett stjärnskott att hålla koll på 2021 och TT förutspådde att Mona går en ljus framtid till mötes. Och hon är redan på god väg. Under årets Grammisgala var hon flerfaldigt nominerad och prisades som Årets Nykomling.
28 maj Fri entré Trädäcket
Angelino
Det senaste framtidslöftet från Malmö, Angelino, lämnar ingen oberörd. Hans moderna pop sound kommer med den högkvalitativa svenska standard som genom årtionden har tagit världen med storm. Angelino medverkade i Melodifestivalen 2022 med låten ”The End”. Låten skapades efter att hans 10 år långa förhållande tog slut och det var efter detta Angelino sa upp sig från sitt heltidsjobb och vågade ta beslutet att satsa 100% av hans energi på hans musikkarriär.
28 maj Fri entré Kanalscenen
Panelsamtal med Hampus Hedström x3
Hampus Hedström är inte bara en av landets främsta Youtubers med sin humorkanal, utan har också medverkat i flertalet humorproduktioner som till exempel Mumbo Jumbo och Bert. Hampus är dessutom en flitig programledare och har programlett bland annat Guldtuben år 2017 och Kids Choice Awards i Los Angeles.

Tillsammans med kollegan Keyyo driver han podcasten ”Frågar åt en kompis” där de diskuterar om olika tabubelagda ämnen. Vi välkomnar Hampus som moderator för våra panelsamtal!
28 maj Fri entré Kanalscenen
Panelsamtal: Malmö
Panelsamtal Malmö är det första panelsamtalet av fyra som kommer att äga rum under festivaldagen. Dagens första panelsamtal handlar om Malmö, bilden av och fördomar kring Malmö. Panelsamtalet varar i 45 minuter mellan 14.15-15.00.
28 maj Fri entré Trädäcket
DJ M
Mahmoud är en DJ från Malmö, Kallas för DJ M. Han startade sin musikkarriär för 5 år sedan och har spelat på Malmöfestivalen, Malmö live och i flera andra svenska städer. Gillar du hiphop,RnB och EDM är detta en DJ som vill hålla ögonen på. 
28 maj Fri entré Trädäcket
Rabid
Rabid är ett death metal band från Malmö som kör klassisk nittiotals dödsmetall med lite moderna influenser och inslag.
28 maj Fri entré Trädäcket
Elvira Alfaro
Elvira är 21 år från Malmö och artist/låtskrivare, på senaste tiden har hon börjat spela in och släppa sina egna låtar. Hennes debut-singel "space" finns att hitta på spotify och inom kort också låten "Little things"
28 maj Fri entré Trädäcket
White Noise For Dogs
White Noice For Dogs är ett nystartat indiepop-band. Bandet startades 2021 och är ett indieband som blandar indiepop, shoegaze och alt-rock. Musiken kan blixtsnabbt gå från mjuka pianotoner till blödiga crescendon.
28 maj Fri entré Trädäcket
Rozé
Rozé är ett par 1:or från Rytmus Musikgymnasium. Hälften av dem gillar mest rock, andra hälften gillar mest RnB/Soul/Hiphop.
28 maj Fri entré Trädäcket
Badmanteey
Badmanteey har bott i Malmö ett år tillbaka, men är ursprungligen från Nigeria. Han har skrivit egen afrobeatmusik sedan han var väldigt ung och hans största dröm är att kunna bygga en karriär på hans musik.
28 maj Fri entré Trädäcket
Granite
Granite är ett metalband med influenser överallt ifrån. Mycket av inspirationen kommer från Metallica, Death, Megadeth och Avenged Sevenfold. Utöver att spela covers skriver dem även egen musik.

Aktiviteter

Dance

THE BATTLE OF K-POP!

Food trucks

Malbas basket

Chill out

Art display

Senast uppdaterat: 2022-11-11