Nyårsgala 2022 med Malmö SymfoniOrkester

31 december 2022
Konsertsalen
ca 1 timme 15 minuter
Malmö Live Konserthus
175 - 495 kr
Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ta på dig din finaste stass och förbered dig på en upplyftande och symfonisk urladdning tillsammans med Malmö SymfoniOrkester!

Med en skimrande och klingande nyårsgala avslutar vi året i ett konserthus fyllt av det musikälskande Malmö. Här får du uppleva olika stämningar i ett urval av vår klassiska repertoar och reflektioner om året som gått, signerat vår nyårsvärd Lisa Wall. Efter konserten är baren öppen så att du får möjlighet att skåla i ett glas bubbel tillsammans med ditt sällskap. Varmt välkommen att fira det nya året tillsammans med oss.

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt Läs mer
Andreas Hanson dirigent
Andreas Hanson, föddes i Malmö 1969 och växte upp i en familj med starka musikaliska traditioner. Han studerade trumpet och dirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och senare även dirigering i London och i Milano. Andreas är sedan 2022 programchef för Malmö SymfoniOrkester.Läs mer
Hanna Husáhr sopran
Lisa Wall nyårsvärd
Lisa Wall är kulturjournalist som jobbar på Sveriges Radio sen dryga 25 år. Under åren på P4, P2 och nu P1 så har hon specialiserat sig på musikområdet – i dess allra bredaste bemärkelse – och Lisa bevakar lika gärna elektroakustisk musik som nyskriven konstmusik och opera – eller pop och rock. Lisa Wall är en stolt funkismamma, gillar INTE vinterbad och är en rackare på karaoke.

Flexibilitet är viktigt för oss

För oss är det viktigt att du som besökare kan skräddarsy din konsertupplevelse utifrån både behov och plånbok. I år har vi därför valt att sänka priset på konsertbiljetten med 100 kronor jämfört med upplagan 2021.

Festliga tilltugg

Till konserten kl. 17.00 har du möjlighet att boka pausservering. För att förköpa ett glas bubbel väljer du alternativet ”lägg till mat och dryck” i din bokning. Mousserande dryck kan beställas i glas eller flaska. Vill du ha någonting annat att äta eller dricka finner du även detta i listan för pausbokning. 

Program

Gounod, Charles Danse de Phryné 3 min
Gounod, Charles Je veux vivre 4 min
Sjostakovitj, Dmitri Festouvertyr 6 min
Dvořák, Antonin Sången till månen 5 min
Brahms, Johannes Ungersk dans nr 1 3 min
Paus 25 min
Walton, William Crown Imperial 6 min
Puccini, Giacomo O mio babbino caro 3 min
Vaughan Williams, Ralph Fantasia on Greensleeves 5 min
Prokofjev, Sergej Vals ur Askungen Svit nr. 1 3 min
Loewe, Frederick I could have danced all night 4 min
Williams, John Raiders of the Lost Ark 5 min
Senast uppdaterat: 2022-11-23