Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad och bedriver konsertverksamhet med bidragsstöd av Malmö stad, Region Skåne och Staten. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester och programområdena arrangemang och konsert, mötesplatsen, kulturpolitiskt program samt uthyrningar till externa aktörer.

Medarbetarna på Malmö Live representerar en stor bredd av kompetenser. Utöver musikerna i MSO finns till exempel yrken som producent, orkesterbiblioterkarie, produktionsledare, ljudtekniker, ljustekniker, publikvärd, lokalvårdare, kommunikatör, musikpedagog mfl.

Hela verksamheten finns under samma tak på Dag Hammarskjölds torg 4.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

På Malmö Live jobbar vi för att arbetsplatsen ska präglas av arbetsglädje och hållbarhet, där medarbetarna ska känna kreativitet och engagemang. Arbetskulturen ska präglas av samarbete, tolerans, inkludering och respekt.

Utveckling och lärande är en del av vår vardag.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du vara med och bidra till att Malmö utvecklas till en ledande, kraftfull och dynamisk musikstad. Du får vara med och bidra till att stadens invånare samlas och inspireras kring musik och vår övertygelse är att detta bidrar till ökad livskvalitet och gemenskap.

Lediga tjänster presenterar vi här på sidan.

 

Just nu söker vi

Producent och bokare till Malmö Live Konserthus

Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag inom Malmö stad. Uppdraget är att profilera Malmö som musikstad. Verksamheten utgörs i huvudsak av fyra deluppdrag; Malmö SymfoniOrkester, konsertarrangemang, mötesplatsarrangemang samt uthyrningar. Inom ramen för Malmö Live Konserthus uppdrag produceras och arrangeras ca 600 små och storaarrangemang om året inklusive konserter med Malmö SymfoniOrkester samt genomförs ca 200 uthyrningar och externa arrangemang.

Nu söker vi en erfaren producent och bokare som vill bidra till att utveckla befintliga och ta fram nya koncept för konserter och evenemang med fokus på kvalité, publikupplevelse och ekonomisk hållbarhet.

 

Arbetsuppgifter

Malmö Live Konserthus söker nu en kreativ producent och bokare som har gedigen erfarenhet och ha ett brett kontaktnät gällande internationella och nationella artister. Som producent och bokare på Malmö Live Konserthus rör du dig vant mellan många musikgenrer och är van att producera egna konserter, utveckla nya koncept och samarbeta med allt ifrån management, produktionsbolag till stadens många föreningar. 

I rollen som producent och bokare är ditt huvudsakliga arbete att boka, planera ochprojektleda produktioner inom ramen för konsertarrangemang, vilket omfattar alltifrån seriersom Måndagsmusik, Malmöiter och Morgonkonserter till festivaler och singelkonserter med höga intäktskrav. I rollen som producent arbetar du på uppdrag av programchefer som har det övergripande ansvaret för konstnärligt uttryck och innehåll.

Genom hela produktionsprocessen, från planering till genomförande och utvärdering, ansvarar du som producent för att produktioner inom ramen för ditt uppdrag genomförs enligt direktiv och ramar från programchefer. Du leder produktionsmöten där du samordnar både interna och externa funktioner inom ramen för produktionen, bevakar deadlines och leveranser samt säkerställer att både medverkande och samarbetspartners, tekniker och administrativ personal får förutsättningar att utföra sitt arbete på en hög professionell nivå.

För att lyckas med detta uppdrag krävs en mycket god helhetssyn i det dagliga arbetet och att verka för att utveckla fruktbara samarbeten, både internt och externt.

Som producent rör du dig i en såväl internationell som lokal miljö, vilket innefattar kontakter med management, produktionsbolag, artister, arrangörer och andra medverkande aktörer. Du förhandlar och upprättar avtal med dessa parter i nära samarbete med programchefer. I rollen ingår delegerat budgetansvar för angivna produktioner där du förväntas ha en god kostnadsmedvetenhet och en förmåga att arbeta systematiskt med ekonomisk uppföljning.

Arbetstiden styrs i första hand av konserthusets verksamhet. Tjänstgöringen innebär viss kvälls- och helgarbete. Organisatoriskt rapporterar du till produktionschef men arbetar på uppdrag av programchefer inom ramen för tilldelade produktioner.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som producent söker vi dig som har en bakgrund inom evenemangsverksamhet och konsertproduktion och flerårig erfarenhet av branschen. Du har dokumenterad erfarenhet av både konstnärligt och ekonomiskt ansvar för storskaligaintäktsbringande produktioner med välrenommerade artister, såväl internationella som inhemska.

Du har förvärvat en god vana av administrativt arbete, planering, ekonomi och avtalsförhandling inom det konstnärliga området.

Som producent är du kommunikativ och tydlig samt har lätt för att skapa goda relationer med medarbetare ut i organisationen likväl som med externa aktörer. Du är van att verka i en miljö med bitvis högt tempo och har förmågan att prioritera och inta ett helhetsperspektiv. Du har hög integritet och kan balansera olika intressen på ett smidigt och förtroendeingivande sätt. Arbetet kräver att du är proaktiv och lösningsfokuserad. Du har förmågan att arbeta självständigt och är en organiserad och välplanerad person.

Vi söker dig som har utbildning på universitets-/högskolenivå inom scenkonst, musik eller likvärdig bakgrund. Kompletterande utbildning som projektledare och/eller producent är meriterande. Du kommunicerar flytande på både svenska och engelska, uttrycker dig väl i tal och skrift, samt har goda IT-kunskaper. 

 

Om arbetsplatsen 

Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö och regionen. Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Vi producerar och arrangerar omkring 600 egna arrangemang om året, inklusive konserter för Malmö SymfoniOrkester. Därtill har vi hand om ca 200 uthyrningar och externa arrangemang. Vi profilerar också Malmö Live och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Malmö Live Konserthus AB strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen och välkomnar sökande som kan bidra till det.

Malmö Live Konserthus AB hanterar dina personuppgifter enligt aktuell dataskyddslagstiftning, GDPR. När du lämnar uppgifter till oss förutsätter vi ditt godkännande för behandling av dessa. Läs mer här https://malmolive.se/personuppgiftspolicy-generell


Information om tjänsten: 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan genom att maila CV och personligt brev till [email protected] senast söndagen den 2 oktober 2022.

 

Kontaktpersoner:

Simon Törnqvist

Produktionschef

[email protected]

072 357 16 62

 

Karin Karlsson

Programchef Musik, kultur och mötesplats

[email protected]
070 934 13 94

 

Fackliga företrädare:

Andreas Wetterlund
[email protected]

Facklig kontaktperson Unionen

 

Carl-Johan Stjernström

[email protected]
Facklig kontaktperson Svenska Musikerförbundet

 

Lukasz Jamer
[email protected]
Facklig kontaktperson Sveriges YrkesmusikerförbundNicklas Olofsson
[email protected] 
Facklig kontaktperson Scen & Film

Symfonisk producent till Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är en mötesplats med visionen att ge människor unika musikupplevelser, oavsett genre eller uttryckssätt. Vi erbjuder ett brett konsertutbud där Malmö SymfoniOrkester är en stolt traditionsbärare av den symfoniska repertoaren. Vi utvecklar även nya konsertkoncept med inriktning mot genrebredd och cross-overproduktioner för en breddad publik. 

Nu söker vi en erfaren producent som vill bidra till att göra den klassiska musiken levande och relevant i staden och regionen. 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som producent är ditt huvudsakliga arbete att planera och projektleda konsertproduktioner med en symfonisk profil, både inom den klassiska musiken samt inomgenrebredd och cross-over. I rollen som producent arbetar du på uppdrag av programchefersom har det övergripande ansvaret för konstnärligt uttryck och innehåll.

Genom hela produktionsprocessen, från planering till genomförande och utvärdering, ansvarar du som producent för att produktioner inom ramen för ditt uppdrag genomförs enligt direktiv och ramar från programchefer. Du leder produktionsmöten där du samordnar både interna och externa funktioner inom ramen för produktionen, bevakar deadlines och leveranser samt säkerställer att både orkestermusiker, tekniker och administrativ personal får förutsättningar att utföra sitt arbete på en hög professionell nivå.

För att lyckas med detta uppdrag krävs en mycket god helhetssyn i det dagliga arbetet och att verka för att utveckla fruktbara samarbeten, både internt och externt.

Som producent rör du dig i en såväl internationell som lokal miljö, vilket innefattar kontakter med agenturer, artister, arrangörer och andra medverkande aktörer. Du förhandlar och upprättar avtal med dessa parter i nära samarbete med programchefer. I rollen ingår delegerat budgetansvar för angivna produktioner där du förväntas ha en god kostnadsmedvetenhet och en förmåga att arbeta systematiskt med ekonomisk uppföljning.

Arbetstiden styrs i första hand av konserthusets verksamhet. Tjänstgöringen innebär viss kvälls- och helgarbete. Organisatoriskt rapporterar du till produktionschef men arbetar på uppdrag av programchefer inom ramen för tilldelade produktioner.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som producent söker vi dig som har en bakgrund inom scenkonstproduktion och med flerårig erfarenhet av att ha arbetat med en symfoniorkester. Du har tidigare erfarenhet av en liknande roll där du har förvärvat god vana av administrativt arbete, planering, ekonomi och avtalsförhandling inom det konstnärliga området. Du har även mycket goda kunskaper inom den klassiska repertoaren i allmänhet och symfonisk musik i synnerhet. Erfarenhet av sceniska produktioner som opera eller cross-over är meriterande. 

Som producent är du kommunikativ och tydlig samt har lätt för att skapa goda relationer med medarbetare ut i organisationen likväl som med externa aktörer. Du har hög integritet och kan balansera olika intressen på ett smidigt och förtroendeingivande sätt. Arbetet kräver att du är proaktiv och lösningsfokuserad. Du har förmågan att arbeta självständigt och är enorganiserad och välplanerad person med en god prioriteringsförmåga.

Vi söker dig som har utbildning på universitets-/högskolenivå inom scenkonst, musik eller annan likvärdig utbildningsbakgrund. Kompletterande utbildning som projektledare och/eller producent är meriterande. Du kommunicerar flytande på både svenska och engelska, uttrycker dig väl i tal och skrift, samt har goda IT-kunskaper.

 

Om arbetsplatsen 

Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö och regionen. Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Vi producerar och arrangerar omkring 600 egna arrangemang om året, inklusive konserter för Malmö SymfoniOrkester. Därtill har vi hand om ca 200 uthyrningar och externa arrangemang. Vi profilerar också Malmö Live och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Malmö Live Konserthus AB strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen och välkomnar sökande som kan bidra till det.

Malmö Live Konserthus AB hanterar dina personuppgifter enligt aktuell dataskyddslagstiftning, GDPR. När du lämnar uppgifter till oss förutsätter vi ditt godkännande för behandling av dessa. Läs mer här: https://malmolive.se/personuppgiftspolicy-generell 


Information om tjänsten: 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Välkommen med din ansökan genom att maila CV och personligt brev till [email protected] senast söndagen den 2 oktober 2022.

 

Kontaktpersoner:

Simon Törnqvist

Produktionschef

[email protected]

072 357 16 62

 

Andreas Hanson

Programchef MSO

[email protected]

072 181 15 45

 

Fackliga företrädare:

Andreas Wetterlund
[email protected]

Facklig kontaktperson Unionen

 

Carl-Johan Stjernström

[email protected]
Facklig kontaktperson Svenska Musikerförbundet

 

Lukasz Jamer
[email protected]
Facklig kontaktperson Sveriges Yrkesmusikerförbund
 


Nicklas Olofsson
[email protected]ive.se 
Facklig kontaktperson Scen & Film

Senast uppdaterat: 2022-09-23