Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad och bedriver konsertverksamhet med bidragsstöd av Malmö stad, Region Skåne och Staten. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester och programområdena arrangemang och konsert, mötesplatsen, kulturpolitiskt program samt uthyrningar till externa aktörer.

Medarbetarna på Malmö Live representerar en stor bredd av kompetenser. Utöver musikerna i MSO finns till exempel yrken som producent, orkesterbiblioterkarie, produktionsledare, ljudtekniker, ljustekniker, publikvärd, lokalvårdare, kommunikatör, musikpedagog mfl.

Hela verksamheten finns under samma tak på Dag Hammarskjölds torg 4.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

På Malmö Live jobbar vi för att arbetsplatsen ska präglas av arbetsglädje och hållbarhet, där medarbetarna ska känna kreativitet och engagemang. Arbetskulturen ska präglas av samarbete, tolerans, inkludering och respekt.

Utveckling och lärande är en del av vår vardag.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du vara med och bidra till att Malmö utvecklas till en ledande, kraftfull och dynamisk musikstad. Du får vara med och bidra till att stadens invånare samlas och inspireras kring musik och vår övertygelse är att detta bidrar till ökad livskvalitet och gemenskap.

Lediga tjänster presenterar vi här på sidan.

 

Just nu söker vi

Producent Barn & Unga till Malmö Live Konserthus

Malmö Live är en mötesplats för människor i alla åldrar, inte minst barn och unga, som vill uppleva musik och kultur i Malmö. Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag inom Malmö stad, med uppdrag att profilera Malmö som musikstad. Verksamheten utgörs i huvudsak av fyra deluppdrag; Malmö SymfoniOrkester, konsertarrangemang, mötesplatsarrangemang samt uthyrningar. Inom ramen för Malmö Live Konserthus erbjuds över 150 små och stora arrangemang om året för barn och unga. 

Nu söker vi en erfaren producent inom området barn & unga som vill driva och utvecklabefintliga, men även ta fram nya koncept för konserter och evenemang som riktar sig till målgruppen.  

Arbetsuppgifter

Till rollen som producent för området barn & unga söker vi dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta både små- och storskaligt. Som producent på Malmö Live Konserthus rör du dig vant mellan många olika typer av produktioner och har en stark förmåga att planera och prioritera. 

I rollen som producent för området barn & unga är ditt huvudsakliga arbete att boka, planeraoch projektleda produktioner inom ditt område, vilket omfattar alltifrån serier som Barnlördagar, till utbudet i Malmö Stads satsning på kulturell allemansrätt och Nallekonserter med Malmö SymfoniOrkester. Du kan vid behov arbeta som producent på produktioner även utanför området Barn & Unga. I rollen som producent arbetar du på uppdrag av programchefer som har det övergripande ansvaret för konstnärligt uttryck och innehåll.

Du samordnar Malmö Live Konserthus samlade utbud för barn och unga och har regelbundna möten med interna funktioner som arbetar med utbudet för barn och unga, så som musikpedagoger och publikutvecklare för barn och unga. 

Genom hela produktionsprocessen, från planering till genomförande och utvärdering, ansvarar du som producent för att produktioner inom ramen för ditt uppdrag genomförs enligt direktiv och ramar från programchefer. Du leder produktionsmöten med både interna och externa funktioner inom ramen för produktionen, bevakar deadlines och leveranser samt säkerställer att både medverkande och samarbetspartners, tekniker, produktionsledare och administrativ personal får förutsättningar att utföra sitt arbete på en hög professionell nivå.

Utöver det interna samarbetet är du också en samverkanspart för bolaget i arbetsgrupper och nätverk avseende barn och unga, till exempel skolor, fritidsverksamhet och föreningar, i syfte att bidra till Malmö stads vision om att vara en av de främsta i Sverige att tillgodose barns rättigheter att ta del av konst, musik och kultur.

Du förhandlar och upprättar avtal i nära samarbete med programchefer. I rollen ingår delegerat budgetansvar för angivna produktioner där du förväntas ha en god kostnadsmedvetenhet och en förmåga att arbeta systematiskt med ekonomisk uppföljning.

Arbetstiden styrs i första hand av konserthusets verksamhet. Tjänstgöringen innebär viss kvälls- och helgarbete. Organisatoriskt rapporterar du till produktionschef men arbetar på uppdrag av programchefer inom ramen för tilldelade produktioner.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll krävs erfarenhet inom konsertområdet och det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med en symfoniorkester. Som person är du kommersiellt orienterad, du är strategisk och lösningsorienterad med god planerings- och prioriteringsförmåga. Du är van vid att jobba med en tydlig strategi och ett tydligt uppdrag i fokus, är en teamspelare och klarar av att hantera deadlines. Vi är övertygade om att du har ett brinnande intresse för målgruppen barn och unga och är musik- och kulturintresserad.

Som producent är du kommunikativ och tydlig samt har lätt för att skapa goda relationer med medarbetare ut i organisationen likväl som med externa aktörer. Du är van att verka i en miljö med bitvis högt tempo och har förmågan att inta ett helhetsperspektiv. Du har hög integritet och kan balansera olika intressen på ett smidigt och förtroendeingivande sätt. Arbetet kräver att du är proaktiv och lösningsfokuserad. Du har förmågan att arbeta självständigt och är enorganiserad och välplanerad person.

Vi söker dig som har utbildning på universitets-/högskolenivå inom scenkonst, musik eller likvärdig bakgrund. Du har gedigen erfarenhet av projektledning och av att arbeta med målgruppen barn och unga inom kulturområdet. Du har goda kunskaper inom den klassiska och symfoniska repertoaren. Du kommunicerar flytande på både svenska och engelska samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har god datorvana och erfarenhet av såväl Office-paketet som andra verktyg. 

 

Om arbetsplatsen 

Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö och regionen. Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Vi producerar och arrangerar omkring 600 egna arrangemang om året, inklusive konserter för Malmö SymfoniOrkester. Därtill har vi hand om ca 200 uthyrningar och externa arrangemang. Vi profilerar också Malmö Live och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Malmö Live Konserthus AB strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen och välkomnar sökande som kan bidra till det. 

Malmö Live Konserthus AB hanterar dina personuppgifter enligt aktuell dataskyddslagstiftning, GDPR. När du lämnar uppgifter till oss förutsätter vi ditt godkännande för behandling av dessa. Läs mer här: https://malmolive.se/personuppgiftspolicy-generell Information om tjänsten: 

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan genom att maila CV och personligt brev till [email protected] senast söndagen den 4 juni 2023.

 

Kontaktpersoner:

Matilda Johansson

TF Produktionschef

[email protected]

0768 512 579

Fackliga företrädare:

Andreas Wetterlund
[email protected]

Facklig kontaktperson Unionen

 

Carl-Johan Stjernström

[email protected]
Facklig kontaktperson Svenska Musikerförbundet

Lukasz Jamer
[email protected]
Facklig kontaktperson Sveriges Yrkesmusikerförbund

Nicklas Olofsson
[email protected] 
Facklig kontaktperson Scen & Film

Senast uppdaterat: 2023-05-22