Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad och bedriver konsertverksamhet med bidragsstöd av Malmö stad, Region Skåne och Staten. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester och programområdena arrangemang och konsert, mötesplatsen, kulturpolitiskt program samt uthyrningar till externa aktörer.

Medarbetarna på Malmö Live representerar en stor bredd av kompetenser. Utöver musikerna i MSO finns till exempel yrken som producent, orkesterbiblioterkarie, produktionsledare, ljudtekniker, ljustekniker, publikvärd, lokalvårdare, kommunikatör, musikpedagog mfl.

Hela verksamheten finns under samma tak på Dag Hammarskjölds torg 4.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

På Malmö Live jobbar vi för att arbetsplatsen ska präglas av arbetsglädje och hållbarhet, där medarbetarna ska känna kreativitet och engagemang. Arbetskulturen ska präglas av samarbete, tolerans, inkludering och respekt.

Utveckling och lärande är en del av vår vardag.

Vad erbjuder vi?

Hos får du vara med och bidra till att Malmö utvecklas till en ledande, kraftfull och dynamisk musikstad. Du får vara med och bidra till att stadens invånare samlas och inspireras kring musik och vår övertygelse är att detta bidrar till ökad livskvalitet och gemenskap.

Lediga tjänster presenterar vi här på sidan.

 

Just nu söker vi

Medarbetare till Biljettcenter

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla ett biljettcenter i världsklass, där kundservice och kundvård är centrum i arbetet med att skapa en mötesplats för alla regionens invånare. Vi erbjuder dig en spännande tjänst i en kreativ och inspirerande miljö.

Arbetet i biljettcentret innebär bland annat att möta kunder och sälja biljetter till Malmö Live Konserthus konserter och events. Du kommer också att fungera som värd i samband med evenemang.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för vårt ombudsprogram och skall utveckla, planera och kommunicera det – och inte minst vara ansvarig för försäljning och merförsäljning till föreningar och företag.

Arbetet kräver att du har en god förmåga att jobba självständigt, men du måste också kunna arbeta bra i team. Du är organisationens ansikte mot kunder och besökare vilket kräver hög social kompetens och känsla för god service. Arbetet kräver också förmåga att klara ett högt arbetstempo och samtidigt vara effektiv och noggrann.

Vi söker dig som är lösningsorienterad, kreativ och har förmågan att se kunder och besökares behov.

I tjänsten ingår: 

  • Kundservice över disk och telefon
  • Försäljning och merförsäljning vid konserter och events
  • Hantera biljettsystemet CRM-system – Tessitura
  • Avstämningar till producenter
  • Hantera och besvara olika ärenden via mail

Tjänsten kräver

  • Minst gymnasieutbildning
  • God förmåga i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
  • Goda datorkunskaper, bl a i Excel
  • Erfarenhet av kundservice och biljettförsäljningssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med scener/arenor i kultur- och/eller musikbranschen

Du kommer att jobba schemalagda arbetstider på vardagar, kvällar och helgerTjänsten är en tillsvidareanställning med 80% tjänstgöringsgrad med start så snart som möjligt. 

Intervjuer och urval sker löpande med sista ansökningsdag 13 juni 2021. 

Producent, Barn och Unga

Arbetsuppgifter

Din uppgift som producent är att skapa möten mellan barn och musik och i den här rollen ansvarar du för att utveckla, projektleda samt koordinera produktioner och projekt inom området Barn & Unga. Detta kan göras genom bland annat konsertaktiviteter inom olika genrer – till exempel klassisk-symfoniska, musikalisk lekplats, babyrytmik, outreach-projekt, talanginsatser med mera. I samarbete med programcheferna lägger du upp en plan för, genomför och utvärderar nya och befintliga produktioner/projekt inom området. Du arbetar tätt ihop med pedagoger, produktionsavdelningen, orkesteravdelningen samt publikutvecklingsavdelningen och fokuserar på att stärka och optimera upplevelsen för publiken i små som stora projekt – alltid med barnperspektivet i centrum.

Utöver det interna samarbetet är du också en samverkanspart för bolaget i arbetsgrupper och nätverk avseende barn och unga, till exempel skolor, fritidsverksamhet och föreningar, i syfte att bidra till Malmö stads vision om att vara en av de främsta i Sverige att tillgodose barns rättigheter att ta del av konst, musik och kultur.

I rollen ingår också ett visst budgetansvar för området, samt ansvar för inköp och avtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en producentutbildning på högskolenivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av projektledning och av att ha arbetat med målgruppen barn och unga inom kulturområdet.

För att lyckas i denna roll krävs erfarenhet inom konsertområdet och det är en fördel om du arbetat tillsammans med en symfoniorkester. Som person är du kommersiellt orienterad, du är strategisk och lösningsorienterad med god planerings- och prioriteringsförmåga. Du är van vid att jobba med en tydlig strategi och ett tydligt uppdrag i fokus, är en teamspelare och klarar av att hantera deadlines. Vi är övertygade om att du har ett brinnande intresse för målgruppen barn och unga och är musik- och kulturintresserad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Intervjuer och urval sker löpande med sista ansökningsdag 15 juni 2021. 

Publikutvecklare, Barn & Unga

Om tjänsten

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i södra Sverige och har en av världens främsta konsertsalar för symfonisk musik. Med ambitionen att skapa en framåtsträvande publikutvecklingsavdelning söker nu Malmö Live Konserthus AB en erfaren publikutvecklare med inriktning mot barn och unga. Bli en del av en kreativ och inspirerande miljö där du får stor möjlighet att påverka Malmö Live, vidare in i organisationens nästa utvecklingsfas.

Arbetsuppgifter

Som publikutvecklare har du en viktig funktion inom publikutvecklingsavdelningen och rapporterar till publikutvecklingschefen. Du har det övergripande ansvaret för att utveckla – ta fram idéer, initiativ, projekt - det strategiska området Barn & Unga, i samarbete med ansvarig producent för området, och i enlighet med den övergripande strategin för Malmö Live. I detta ligger att skapa och implementera den övergripande kommunikations- och marknadsföringsplanen för de olika målgrupperna. Vi tror att du uppnår detta genom att skapa starka relationer till Malmös och regionens barn, unga och familjer genom bland annat projekt, communitybuilding och lojalitetsprogram.

Du ansvarar för all kommunikation, press och marknadsföring av alla evenemang och konserter inom området Barn & Unga, både vad gäller strategi, planering och utförande. Detta inkluderar bland annat kampanjplanering, press och framtagande av content till web och sociala medier.

I din roll ingår även att samordna den övergripande planeringen inom publikutvecklingsavdelningen samt att projektleda större kampanjer innan för det symfoniska området.

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll krävs god projektledningsförmåga, förmågan att vara självgående och att ta ägarskap för området. Du har god samarbetsförmåga, då du internt kommer att jobba nära produktionsavdelningen, orkestern samt programchefen och även externt med olika aktörer. Som person är du trygg, strukturerad och kreativ.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom kommunikation/marknadsföring alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av projektledning inom kommunikation/marknadsföring och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med kultur för barn och/eller unga. En god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är ett krav.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Intervjuer och urval sker löpande med sista ansökningsdag 15 juni 2021. 

Producent med inriktning mot det symfoniska

Arbetsuppgifter

Malmö Live Konserthus AB söker nu en producent inom det symfoniska området, ett föräldravikariat under 1 år. I rollen som producent ansvarar du för att utveckla, projektleda samt koordinera produktioner och projekt inom det symfoniska området med inriktning mot genrebredd och cross-over. Det handlar om att utveckla befintliga format men också om att skapa nya koncept som skapar möten mellan publik, ny som befintlig, och symfonisk musik.

Rollen är viktig i Malmö Lives strävan att göra den symfoniska musiken levande och relevant i staden och regionen. Som producent jobbar du nära programchef, Malmö symfoniorkester, orkesteravdelningen och publikutvecklare. 

I rollen ingår också ett visst budgetansvar för området, samt ansvar för inköp och avtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en producentutbildning på högskolenivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av det symfoniska området är van att arbeta i större organisationer.

För att lyckas i denna roll krävs erfarenhet inom konsertområdet och det är en fördel om du arbetat tillsammans med en symfoniorkester. Som person är du kommersiellt orienterad, du är strategisk och lösningsorienterad med god planerings- och prioriteringsförmåga. Du är van vid att jobba med en tydlig strategi och ett tydligt uppdrag i fokus, är en teamspelare och klarar av att hantera deadlines. Vi är övertygade om att du har ett stort intresse för musik.

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat under 1 år
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Intervjuer och urval sker löpande med sista ansökningsdag 28 juni 2021. 

Skicka din ansökan till: producentsymfonisk@malmolive.se

Vid eventuella frågor var god kontakta Anna Modéer Wiking, Tf Produktionschef, anna.modeerwiking@malmolive.se. Observera att inga ansökningshandlingar ska skickas till denna e-post.

Senast uppdaterat: 2021-06-16