Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad och bedriver konsertverksamhet med bidragsstöd av Malmö stad, Region Skåne och Staten. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester och programområdena arrangemang och konsert, mötesplatsen, kulturpolitiskt program samt uthyrningar till externa aktörer.

Medarbetarna på Malmö Live representerar en stor bredd av kompetenser. Utöver musikerna i MSO finns till exempel yrken som producent, orkesterbiblioterkarie, produktionsledare, ljudtekniker, ljustekniker, publikvärd, lokalvårdare, kommunikatör, musikpedagog m. fl.

Hela verksamheten finns under samma tak på Dag Hammarskjölds torg 4.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

På Malmö Live jobbar vi för att arbetsplatsen ska präglas av arbetsglädje och hållbarhet, där medarbetarna ska känna kreativitet och engagemang. Arbetskulturen ska präglas av samarbete, tolerans, inkludering och respekt.

Utveckling och lärande är en del av vår vardag.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du vara med och bidra till att Malmö utvecklas till en ledande, kraftfull och dynamisk musikstad. Du får vara med och bidra till att stadens invånare samlas och inspireras kring musik och vår övertygelse är att detta bidrar till ökad livskvalitet och gemenskap.

Lediga tjänster presenterar vi här på sidan.

 

Just nu söker vi

Ljustekniker

Om Malmö Live

Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i södra Sverige. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett bolag som ägs av Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö Symfoniorkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Malmö Live Konserthus omsätter ca 185 miljoner kronor per år och har ca 140 anställda. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken. Malmö Live Konserthus AB strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen och välkomnar sökande som kan bidra till det. Samtliga anställda omfattas av kollektivavtal med Svensk Scenkonst.

 

Ljustekniker

Malmö Live Konserthus AB söker nu en ljustekniker till konserter och andra sceniska evenemang.

Arbetsuppgifterna består av ljusarbetets alla delar; design, förproduktion, riggning, ljusbordsprogrammering, felsökning, rivning och återställning, samt ansvara för husets AV- och ljusutrustning.

Din arbetsplats är huvudsakligen våra fasta scener, men den kan också vara utanför vårt hus. Som tekniker på Malmö Live arbetar du självständigt, strukturerat och lösningsorienterat. Du kommer att vara en del i ett tekniskt team där vi hjälps åt med allt från det lilla till det stora. Utöver ett nära samarbete med teknikerkollegor samarbetar du också med producenter, produktionsledare, publikvärdar. Du kommer också ta emot och stödja gästande externa produktioner.

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med scenljus, har förståelse för konsertverksamhet och scenrummets aktörer. Som ljustekniker på Malmö Live får du ett stort mandat och en stor frihet, vilket kräver att du har kunskap och driv.

Vi ser att du har Högskoleutbildning eller yrkeshögskola med inriktning mot ljus eller gedigen erfarenhet inom området.

Det är meriterande om du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, bemästrar ljusbord från MA-lighting, att du har grundläggande kunskaper i bildproduktion och mediateknik samt B-körkort, liftkort och certifierade riggningskunskaper.

 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid, 100%

Arbetstider: Schemalagd arbetstid med arbete på kvällar och helger. Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan till [email protected] senast söndagen den 2 juni.

 

Kontaktperson:

Frågor om tjänsten besvaras av teknikchef Martin Berglund,

[email protected]

 

Facklig företrädare:

[email protected]

Facklig kontaktperson Scen & Film

Malmö Live Konserthus AB hanterar dina personuppgifter enligt aktuell dataskyddslagstiftning, GDPR. När du lämnar uppgifter till oss förutsätter vi ditt godkännande för behandling av dessa. Läs mer här: https://malmolive.se/personuppgiftspolicy-generell

Senast uppdaterat: 2024-05-14