Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad och bedriver konsertverksamhet med bidragsstöd av Malmö stad, Region Skåne och Staten. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester och programområdena arrangemang och konsert, mötesplatsen, kulturpolitiskt program samt uthyrningar till externa aktörer.

Medarbetarna på Malmö Live representerar en stor bredd av kompetenser. Utöver musikerna i MSO finns till exempel yrken som producent, orkesterbiblioterkarie, produktionsledare, ljudtekniker, ljustekniker, publikvärd, lokalvårdare, kommunikatör, musikpedagog mfl.

Hela verksamheten finns under samma tak på Dag Hammarskjölds torg 4.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

På Malmö Live jobbar vi för att arbetsplatsen ska präglas av arbetsglädje och hållbarhet, där medarbetarna ska känna kreativitet och engagemang. Arbetskulturen ska präglas av samarbete, tolerans, inkludering och respekt.

Utveckling och lärande är en del av vår vardag.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du vara med och bidra till att Malmö utvecklas till en ledande, kraftfull och dynamisk musikstad. Du får vara med och bidra till att stadens invånare samlas och inspireras kring musik och vår övertygelse är att detta bidrar till ökad livskvalitet och gemenskap.

Lediga tjänster presenterar vi här på sidan.

 

Just nu söker vi

Malmö Live Konserthus söker kock!

Malmö Live Konserthus arbetar för att vara en inkluderande mötesplats för fler. Under senhösten 2023 öppnar vi Kanalscenen-området igen efter en omfattande ombyggnad, och påbörjar inflyttningen av vår nya och moderna bistro med servicedesk. Vårt kök kommer att ta över ansvaret för vår pausservering i samband med konsertverksamheten och under våren 2024 ser vi fram emot att få ta emot besökarna i vår ombonade bistro.

Vi söker nu en kock som brinner för smaker och upplevelser, det kreativa och dekorativa, med hållbarhet och kvalitet i ständig fokus. Med ansvar för skapande och presentation av våra anrättningar har du tillsammans med vårt fenomenala team ett uppdrag att genom en attraktiv bistro tillhandahålla en extraordinär upplevelse till våra gäster. Du kommer att vara delaktig i att stärka vår service till våra besökare och därmed bidra till att öka tillgängligheten till musik för alla Malmöbor. I rollen rapporterar du till vår food & beverage manager, och ingår i ekonomiavdelningens team.

Ansvar och arbetsuppgifter

Malmö Live Konserthus bistro ska vara en integrerad del av Malmö Live Konserthus verksamhet och följa konserthusets mål och vision. Bistron har service till publiken och Malmö Lives kärnverksamhet som prioritet, men drivs i övrigt kreativt och ekonomiskt hållbart för att fungera som en öppen och inkluderande mötesplats för alla.

Som en viktig del för den dagliga driften av mat och dryck i bistron samt barer och pausservering, har du en nyckelroll. Du planerar, tillsammans med f&b manager, menyn och ansvarar för tillredning och förädling av råvaror, ta emot varor samt att hålla rent och ordning i kök, kylar, disk och förvaring. Du kommer även att vara involverad i andra på avdelningen förekommande uppgifter såsom, i de fall detta delegeras av f&b manager, schemaläggning och delaktighet i rekrytering av servicepersonal.

Du, liksom övriga teamet, ansvarar för att skapa en välkomnande och inkluderande miljö med varmt värdskap och hållbarhet i fokus och du kommer även att ha ett nära samarbete med såväl servicepersonal som våra avdelningar för publikutveckling och produktion.

Kvalifikationer

Uppdraget hos oss på Malmö Live Konserthus förutsätter stor självständighet, proaktivt förhållningssätt, ansvarstagande och samarbetsförmåga. Både interna och externa samarbetsrelationer har hög prioritet i rollen och ska hanteras, upprätthållas och kultiveras.

Positiv inställning och laganda samt ett lösningsorienterat sätt är av yttersta vikt i din roll, liksom förmågan att arbeta i både ett kortsiktigt och ett långsiktigt perspektiv. I din roll som kock ställs höga krav på kreativitet och du jobbar kontinuerligt med vår f&b manager för att hitta ekonomiskt och miljömässigt hållbara lösningar.

Du har gedigen erfarenhet av beredning av mat på restaurangnivå. Utbildning inom restaurang är meriterande, liksom kunskap om hållbarhetsarbete samt erfarenhet från scenkonstbranschen eller en producerande verksamhet. Du har goda kunskaper i svenska språket.

Detta är en miljö där ingen dag är den andra lik, vilket ställer höga krav på stresstålighet, ödmjukhet och flexibilitet. Vi söker dig som tycker om att möta och hjälpa människor, att ge dem en fantastisk besöksupplevelse.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen...

...för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Vi producerar och arrangerar omkring 600 egna arrangemang om året, inklusive konserter med Malmö SymfoniOrkester. Därtill tar vi hand om ca 200 uthyrningar och externa arrangemang. Vi profilerar också Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Malmö Live Konserthus AB strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen och välkomnar sökande som kan bidra till det.

Malmö Live Konserthus erbjuder en bred repertoar av konsert- och musikaktiviteter. Produktionen är omfattande, med allt från klassiska symfonikonserter till babyrytmik, från intima foajékonserter till filmkonserter och stora utomhusevents, från uthyrningar till egenproduktioner och strategiska samarbeten. Vi har en vision om att engagera människor i musik, oavsett genre, oavsett kulturell bakgrund.

Läs gärna mer på www.malmolive.se

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med sex månaders provanställning med tillträde i början av februari, eller enligt överenskommelse.

Arbetstiderna är varierande efter bistrons och pausserveringens öppettider och tjänsten kan innebära visst arbete på kvällstid och helger. Lön enligt överenskommelse.

Ansökan skickas till [email protected] Bifoga ditt CV och personliga brev. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan komma att plockas ner om vi hittar rätt. Vänta inte med att skicka in din ansökan!

Kontaktpersoner

Patrik Abrahamsson, Food & Beverage Manager [email protected] 0723-007100 Jessica Kindvall, HR-ansvarig [email protected] 0768-843099

Senast uppdaterat: 2023-11-14