Boka lördag på Malmö Live

Barnen får i sällskap med vuxna bekanta sig med olika musikstilar och musikinstrument som de kanske aldrig mött förut. De får också träffa musiker och artister som är skickliga på att bemöta barnpublik.

Vi arrangerar roliga musikföreställningar där barnen får känna sig inkluderande och förhoppningsvis får vi på Malmö Live möjligheten att inspirera till ett intresse för musik.

På Kanalscenens öppna ytor eller i Kubens ombonade sceniska miljö skapar vi atmosfär och rum för stora musikupplevelser för en ung publik. Varmt välkomna till oss!

Kommande Barnlördagar

I höst fortsätter den populära konsertserien Barnlördag. Barnen kommer få möjlighet att måla och testa yoga till livemusik, men också utforska språket med hjälp av musik.

8 oktober 2022 Fri entré Kanalscenen
Barnlördag: Måla till livemusik
Hur fångar du en rörelse med färg, hur målar du ett ljud och hur ser en bild av känslor ut? Var med och utforska allt detta när vi målar tillsammans med pedagoger från Moderna Museet vid Kanalscenen. Samtidigt som vi målar spelar musiker från Malmö SymfoniOrkester.

Vi målar i stort format på golvet, så hela kroppen aktiveras! Hur känns musiken i kroppen och vart känns det? Hur påverkas kroppsrörelserna av musiken, blir det snabba penseldrag eller långa svepande? Mycket färg, lite färg eller olika färger? Ja, vad blir det för bilder när vi skapar till live musik och låter musiken färdas genom kroppen och ut genom handen? Hela kroppen och alla sinnen får vara med när musik förvandlas till måleri!
29 oktober 2022 Fri entré Kanalscenen
Barnlördag: En helt vanlig dag!
"En helt vanlig dag!"  är en interaktiv föreställning där ordförståelse och musik vävs samman!  

"En helt vanlig dag!" riktar sig till barn i åldrarna 5-9 år som är nyfikna på språk. Föreställningen kretsar kring ett visst antal ord som gestaltas med musik och film och efter föreställningen får alla som vill också dröja kvar och pyssla olika pyssel som har med orden i föreställningen att göra.  
12 november 2022 50kr Green room
Barnlördag: Yoga till livemusik
Barnen får utforska yoga tillsammans med en yogalärare på ett lekfullt sätt. Vi börjar med andning för att sedan utmana kroppen och frigöra energi genom enkla övningar och rörelser. Till sist varvar vi ner med visualisering och guidad avslappning. Musiker från Malmö SymfoniOrkester spelar under tiden och skapar en djupgående upplevelse för barnen tillsammans med instruktören.
Senast uppdaterat: 2022-09-07