Scrolla ner för att komma till de konserter som ingår under Arabiska klanger på Malmö Live Konserthus under Malmö Folk Festival 2023.

I programserien Arabiska klanger finns det möjlighet att ta del av en rad musiker som på olika sätt utövar och inspireras av arabisk musik och tradition. Här på Malmö Live spelar bland annat Ebo Krdum, LOUR och Tarabband.

Mix Musik, Arabiskt-svenskt kulturcenter och Musik i Syd bjuder på en helkväll på Moriskan med den algeriska folkrockartisten Suad Massi och konsertserien Baghdad Sessions. Palladium bjuder på en lunchkonsert med Islam Jaran från Jordanien. På Inkonst visas en rad musikdokumentärer i samarbete med det schweiziska audiovisuella galleriet och filmfestivalen Norient, och på Babel spelar "The King of Keyboard", Rizan Said från Syrien.

UNGA Musik i Syd arrangerar dessutom en turné för barn och unga på bibliotek runt om i Malmö med Nadin al Khalidi & Emilia Amper och det svensk-arabiska rösträttsprojektet ”Ghanni ghanni, rösträtt” med Alaá Rashid och Dan Knagg.

Mer info och hela festivalprogrammet finns tillgängligt på Malmö Folk Festivals hemsida.

Programserien Arabiska klanger genomförs med stöd från projektet Öppna Malmö. Öppna Malmö är ett samlingsnamn för en rad aktiviteter med ett gemensamt syfte: alla i Malmö ska kunna vara stolta över sin bakgrund och identitet – och leva i staden som jämlikar. Läs mer om Öppna Malmö här.

Relaterade evenemang

Abo Krdum, en del av Malmö Folkfestival 2023
19 oktober 2023 Fri entré Kubenfoajén
Ebo Krdum
Vi är stolta över att välkomna prisbelönta svensk-sudanesiska aktivisten och artisten Ebo Krdum till Malmö Live under årets Malmö Folk Festival!
Tarabband, en del av både Malmöiter och Malmö Folk Festival på Malmö Live
20 oktober 2023 Fri entré Kubenfoajén
Malmöiter: Tarabband
Malmöiter avslutas storslaget med Tarabband, som med sitt unika sound och arabiska texter väver samman människor och livsöden, såväl i Sverige som utomlands.
Lour, en del av Malmö Folk festival
20 oktober 2023 Fri entré Kubenfoajén
LOUR
Bandet Lour bjuder på en musikalisk resa till olika platser runtom i världen. Här blandas klassisk arabisk musik, nordisk folkjazz, modern popmusik och improvisation!
Malmö Folk Festival 2023
21 oktober 2023 Fri entré Living Room
Anna Drvnik (DJ-set)
Dansa loss till arabiska klanger på Malmö Live som Anna Drvnik sprider från sitt dj-set.
Malmö Folk Festival 2023
21 oktober 2023 Fri entré Living Room
Arabisk session
Jam är en självklar del av Malmö Folk Festival och här fokuserar vi på arabiska klanger.
Senast uppdaterat: 2023-10-17