LOUR

20 oktober 2023
Kubenfoajén
ca 45 minuter (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Fre 20 Okt 20:30 Passerat
Fri entré
Lour, en del av Malmö Folk festival

LOUR

Under Malmö Folk Festival kan du upptäcka bandet Lours mångfacetterade musik som sträcker sig från arabisk musik till nordisk folkjazz, via modern popmusik och improvisation. Med sina olika bakgrunder skapar bandets sex medlemmar en storslagen musikalisk upplevelse som vi vågar lova får dig och resten av publiken att dansa och sjunga med!

Lour är ett band som bildades med en vision om att skapa musik som kombinerar olika musikaliska stilar och kulturella influenser från Mellanöstern med nordisk folkjazz. De spelar både egenskrivna och traditionella låtar som de arrangerar på sitt eget sätt. Lour består av sex medlemmar, var och en med sin unika bakgrund och erfarenhet. Det är denna mångfald som skapar en rik och intressant ljudbild som tar lyssnaren på en resa till olika platser runt om i världen.  

Som bandets ledare och violinist har Amir Trabulsi samlat ett team av musiker som kommer från olika musikaliska bakgrunder, som sträcker sig från klassisk arabisk musik till nordisk folkjazz, modern popmusik och improvisation.  

Kom och upplev en sprudlande konsert mitt i myllret av allt annat som sker under Malmö Folk Festival!  


Konserten är en del av Malmö Folk Festival.   

Arabiska klanger

Konserten är en del av programserien Arabiska klanger. Med stöd från Öppna Malmö har Malmö Folk Festival bjudit in en rad musiker som på olika sätt utövar och inspireras av arabisk musik och tradition.

Öppna Malmö är ett samlingsnamn för en rad aktiviteter med ett gemensamt syfte: alla i Malmö ska kunna vara stolta över sin bakgrund och identitet – och leva i staden som jämlikar. Läs mer om Öppna Malmö här! 

Malmö Folk Festival

Malmö Folk Festival 2023

Malmö Folk Festival

Den 19-22 oktober 2023 fylls vår stad av folk- och världsmusik i samband med Malmö Folk Festival. Du kan ta del av programmet både här på Malmö Live och på flera andra platser runtom i Malmö. Varmt välkommen till fyra maxade dagar med sväng, nerv och värme! 

Klicka här för att läsa mer om festivalen

Senast uppdaterat: 2023-11-01