Ebo Krdum

19 oktober 2023
Kubenfoajén
ca 1 timme 15 minuter (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Tors 19 Okt 17:30 Passerat
Fri entré
Abo Krdum, en del av Malmö Folkfestival 2023

Ebo Krdum

Ebo Krdum har tilldelats flera utmärkelser och priser för sin eklektiska musik som han framför på åtta olika språk. Med rötterna i olika musiktraditioner i områdena runt Sahara skapar han samtida politisk afro-bluesmusik. Hösten 2023 släpper han ännu ett efterlängtat soloalbum och vi är stolta att kunna välkomna honom till Malmö Live under Malmö Folk Festival! 

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk aktivist och artist, född och uppvuxen i Sudan som flyttade till Sverige i slutet av 2010. Hans musikaliska resa började när han var fem år gammal i västra Sudan där han som självlärd multi-instrumentalist lärde sig att spela utan musikskolor och institut. Sedan dess har han utvecklat en musikbild som har beskrivits som ”lägereldsblues”, där han blandar afrikansk blues med svenska folkmelodier  

Under de senaste fyra åren har Ebo Krdum varit närvarande på olika livemusikscener, främst i Sverige men också i andra EU-länder, där han presenterar sina projekt med olika svenska och internationella 

musiker. För Ebo Krdum är musiken ett verktyg för att uppnå rättvisa och samexistens, och han är engagerad i bland annat barns och kvinnors rättigheter.  

2022 tilldelades Ebo Krdum en Grammis för årets kompositör i Folk & världs-musik. Han vann även Africa Is More-priset, fick utmärkelsen Årets rytm på den prestigefyllda Manifestgalan och har blivit nominerad till både DN:s kulturpris och Nordiska Rådets Musikpris.  

Konserten är en del av Malmö Folk Festival.  

Arabiska klanger

Konserten är en del av programserien Arabiska klanger. Med stöd från Öppna Malmö har Malmö Folk Festival bjudit in en rad musiker som på olika sätt utövar och inspireras av arabisk musik och tradition.

Öppna Malmö är ett samlingsnamn för en rad aktiviteter med ett gemensamt syfte: alla i Malmö ska kunna vara stolta över sin bakgrund och identitet – och leva i staden som jämlikar. Läs mer om Öppna Malmö här! 

Medverkande

Ebo Krdum
Ebo Krdum föddes 1987 och växte upp i Darfur. Han kom till Sverige i slutet av 2010 efter att ha fått lämna sitt hemland på grund av sin politiska aktivism. Läs mer

Upptäck musiken

Malmö Folk Festival

Malmö Folk Festival 2023

Malmö Folk Festival

Den 19-22 oktober 2023 fylls vår stad av folk- och världsmusik i samband med Malmö Folk Festival. Du kan ta del av programmet både här på Malmö Live och på flera andra platser runtom i Malmö. Varmt välkommen till fyra maxade dagar med sväng, nerv och värme! 

Klicka här för att läsa mer om festivalen

Senast uppdaterat: 2023-10-11