• Jill Johnson till Malmö Live
    Richard L Eriksson

Jill Johnson i våra hjärtan

25 - 27 maj 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
275-475 kronor
Malmö live konserthus
Tors 25 Maj 19:00 Passerat
Fre 26 Maj 19:00 Passerat
Lör 27 Maj 14:00 Passerat
Lör 27 Maj 18:00 Passerat

Jill Johnson i våra hjärtan

Jill Johnson extra allt! I vår fyller en av Sveriges mest älskade artister 50 år och laddar för ett storslaget firande. Festligheterna ska avlösa varandra, och redan på nyårsafton inleder hon med show på Cirkus i Stockholm. Men det stora firandet sker hemma i Skåne – i staden där hennes karriär tog raketfart tack vare vinsten i Melodifestivalen 1998. I anslutning till själva födelsedagen blir det hyllningskonserter på Malmö Live tre kvällar i rad: 25, 26 och 27 maj. 

Tillsammans med dirigenten och arrangören Anders Berglund, hela Malmö SymfoniOrkester (MSO) förstärkt med Malmö-eliten av bigband-musiker hyllas och hyllar Jill sitt liv med musiken. Med ett hundratal musiker ledda av rutinerade entertainern Anders blir det en sprudlande och dundrande festkonsert. Jill Johnson säger: 

– Det finns all anledning att fira att få fylla 50 år, att fira över 30 år på scen och att sluta en cirkel med min vän och mentor Anders Berglund, i staden där allt började. Malmö var platsen för mitt första genombrott och det med Anders vid taktpinnen. Det ska också bli väldigt njutbart och roligt att sjunga på Malmö Live med en riktig lyxorkester och det under ledning av min käre vän, och få sjunga favoriter ur min karriärs smyckeskrin. Att få fira min födelsedag på scen ”hemma i myllan” är precis vad jag önskar mig. Ren glädje!

Jill i våra hjärtan kommer att innehålla ett knippe låtar från plattan Songs for Daddy specialarrangerade av Anders för Malmö SymfoniOrkester men också flera av Jills hits från de senaste åren. Det blir ett axplock av Jills favoritlåtar med inslag av jazz, soul och country kombinerat med Anders Berglunds helt nya arrangemang av låtar från hennes stora musikskatt, som Crazy in love och Open your heart med flera andra; helt enkelt en helhetsupplevelse av Jills repertoar.

Medverkande

Jill Johnson Artist
Jill Anna Maria Johnson föddes 1973 i Ängelholm där hon numera också är bosatt. Med över 30 års scenerfarenhet, 20 album och otaliga samarbeten med nationella och internationella artister har hon etablerat sig som en av Skandinaviens främsta artister, men hyllas både som singer-songwriter och tv-personlighet.Läs mer
Anders Berglund
Anders Berglund är en av våra mest folkkära musikpersonligheter, känd från otaliga Melodifestivaler och tv-klassikern Så ska det låta. Karriären spänner över ett stort antal genrer – teatermusik, pop, rock och storbandsjazz.  Läs mer
Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Jill Johnson firar sin födelsedag på Malmö Live med Anders Berglund, MSO och big bands!

Läs mer om om Jill Johnson

Jill Anna Maria Johnson föddes 1973 i Ängelholm där hon numera också är bosatt. Med över 30 års scenerfarenhet, 20 album och otaliga samarbeten med nationella och internationella artister har hon etablerat sig som en av Skandinaviens främsta artister, men hyllas både som singer-songwriter och tv-personlighet.

Relaterade artiklar

Jill Johnson sätter upp ett storslaget födelsedagsfirande på Malmö Live

Jill har mycket att fira

Jill Johnson har varit artist sedan hon var 12 år gammal. I maj fyller hon 50 år och hyllas med tre konserter på Malmö Live.

Läs hela intervjun med Jill genom att klicka här!

Senast uppdaterat: 2023-05-09