Jill Johnson

Jill Anna Maria Johnson föddes 1973 i Ängelholm där hon numera också är bosatt. Med över 30 års scenerfarenhet, 20 album och otaliga samarbeten med nationella och internationella artister har hon etablerat sig som en av Skandinaviens främsta artister, men hyllas både som singer-songwriter och tv-personlighet.

Hennes musikaliska resa startade när hon som tonåring började turnera som vokalist i ett countryband. Det stora genombrottet kom när hon vann Melodifestivalen 1998 och representerade Sverige vid Eurovision Song Contest i Birmingham i maj samma år. Låten Kärleken är, skriven av Bobby Ljunggren, Håkan Almqvist och Ingela ”Pling” Forsman, kom att bli en av Sveriges mest folkkära låtar. Albumet När hela värden ser på följde och sedan dess har succén fortsatt med hits, turnéer, inspelningar i Nashville och guld- och platinaskivor.

Jill har tilldelats Hans Majestät Konungens medalj ”Litteris Et Artibus” för framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv. Hon är dessutom Grammis-vinnare och Kristallen-vinnare för bästa programledare och för egna tv-programmet Jills Veranda.

Jill Johnson sätter upp ett storslaget födelsedagsfirande på Malmö Live
Artist
Senast uppdaterat: 2024-05-27