Infruset – Själens skrubbsår

12 - 19 nov 2022
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
Från 13 år
Malmö Live Konserthus
Björn Dixgård, Arja Saijonmaa och Shirin El-Hage

Om föreställningen Infruset

Björn Dixgård
Björn Dixgård

I november 2022 blir det urpremiär för sex storslagna föreställningar hos oss på Malmö Live. Upplev när musiken och texterna från Mando Diaos succéalbum Infruset kommer till liv tillsammans med Björn DixgårdArja Saijonmaa, Milton Felländer och Shirin El-Hage. Tillsammans med Malmö SymfoniOrkester och nycirkusartisten Christel Stjernebjerg bjuder de på en känslosam musikföreställning baserad på Gustaf Frödings dikter. 

Grunden i musikföreställningen blir Infrusets ikoniska låtar, som ska arrangeras om för Malmö SymfoniOrkester. Dessutom skriver Björn Dixgård helt ny musik till föreställningen.  

- Själens skrubbsår är en ny låt som jag jobbar med just nu. Texten är skriven av mina föräldrar och låten kan uppfattas som en slags sammanfattning om vad musikföreställningen ska handla om. Den kretsar kring ensamhet, gemenskap och om meningen med livet, säger Björn Dixgård.

- I skapandet av ”Infruset - Själens skrubbsår” kommer texterna och musiken till liv och det blir en musikupplevelse utöver det vanliga. Björn har alltid velat skriva och utveckla mer dramatiska föreställningar. Den kreativa miljö som Malmö Live erbjuder tillsammans med föreställningens regissör Moqi Simon Trolin och Malmö SymfoniOrkester är en perfekt matchning, säger Carlos Barth, i Mando Diaos management.

Infruset

Infruset är Mando Diaos sjätte studioalbum och deras första album på svenska. Infruset har nått stor framgång och vunnit en Grammis och sålt fyra gånger platina. Albumet innehåller dikter av den svenska poeten Gustaf Fröding (1860 – 1911). Frödings poesi berättar historier om naturens skönhet, om kärlek och livets utmaningar. Tyngdpunkten i albumet Infruset ligger på Frödings ord medan instrumenten och rösterna betonar melankolin inom texterna.

Lär känna människorna på scen

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Daniela Musca dirigent
Björn Dixgård
Björn Dixgård är huvudsångare i bandet Mando Diao som sedan 2002 har släppt 8 studioalbum och sålt miljontals exemplar världen över. Deras ikoniska rock & roll sound kombinerat med Björn Dixgårds själfulla röst har blivit ett stort framgångskoncept.
Arja Saijonmaa Sång
Arja Saijonmaa är en folkkär sångerska, artist, schlagerstjärna och författare som under sin långa karriär spelat in 35 album på många olika språk. Arja har länge samarbetat med den grekiska kompositören Mikis Theodorakis 1970 och fick sitt internati
Shirin sångare
Shirin är en lovande soulsångerska och låtskrivare från Malmö som gjort uppmärksammade framträdanden under Melodifestivalen och tillsammans med gruppen Damn! Shirin har hyllats både nationellt och internationellt av artister, skivbolag och tv-producenter.
Milton Felländer artist
Milton verkar onekligen gå en ljus framtid till mötes, enbart 10 år gammal och han har redan hunnit att medverka i Malmö Operas storsatsningar av både "Matilda the Musical" (Solistroll) och "Skönheten och Odjuret" samt Intimans uppsättning av Bergmans "Persona". Just nu (2021) är han aktuell i Malmö Operas uppsättning av Sound of Music.
Carolinae Damkör kör
Carolinae Damkör som bildades 2003 är en ensemble som gärna ger sig ut på annorlunda platser och med starka konsertprogram där rösterna utmanas på de mest varierade sätt. Dirigenten och tonsättaren Ulrika Emanuelsson leder med säker hand kören på nya äventyr och med oräddhet och nyfikenhet tar de sig an rösttekniker och genrer från världens alla hörn, från jojksång via arabisk folkmusik och övertonssång till operaimprovisation med nykomponerad musik.
Christel Stjernebjerg nycirkusartist
Christel är en erfaren nycirkusartist som under sin karriär utvecklat en performance-stil som innehåller allt från golv- och takakrobatik till konstnärskap, dans och gymnastik.
Moqi Simon Trolin regissör
Moqi Simon Trolin är en erfaren regissör som utbildats på Statens teaterskola i Köpenhamn och därefter arbetat på flera etablerade teatrar i Danmark som bland annat konstnärlig ledare och regissör. Han har också frilansat i hela Skandinavien och gjort flera produktionen på teatrar som Det kongelige, Malmö Stadsteater och Ibsen i Norge.
Eilev Skinnarmo scenograf
Eilev Skinnarmo är en mycket välrenommerad scenograf med lång erfarenhet av visuell arkitektur, design och scenografi. Han har arbetat på många stora arenor i norden och med projekt inom allt från teater, opera och dans till konserter, tv-produktioner och utställningar.

Se de medverkande

Lyssna på Själens Skrubbsår

Mando Diao - Själens skrubbsår (Official Audio)
Senast uppdaterat: 2021-10-11