• Cat Power

Cat Power Sings Dylan ’66

Den 23 augusti kommer kritikerrosade Cat Power till Malmö Live Konserthus för en efterlängtad konsert. Den amerikanska artisten besitter en unik förmåga att skapa tidlösa klassiker både med sin egen musik och genom sina tolkningar av andra musiker. I vår konsertsal återskapar hon Bob Dylans legendariska och mytomspunna konsert från 1966, låt för låt, framförda på Cat Powers alldeles egna vis. 

Cat Power räknas till en av vår tids stora amerikanska artister, känd för sin avskalade musik och för sin själfulla och drabbande röst. Sedan genombrottet med Moon Pix 1998 har hon album för album visat på sin styrka som låtskrivare och varsam tolkare av andras musik. Med ett till synes enkelt uttryck – ibland enbart med ett ensamt piano eller gitarr – och sin karaktäristiska, själfulla och drabbande röst har hon vunnit stor framgång.  

Cat Power, eller Chan Marshall som hon egentligen heter, har alltid haft en befriande generös inställning till covers. Trots att flera av hennes skivor med originalmaterial räknas som klassiker så har hon släppt coverskivor sedan det tidiga 2000-talet. Såsom på den uppskrivna ’Jukebox’ från 2008 eller varför inte den makalösa ’Covers’ från 2022. Skivor där hon visar att hon vid sidan om att själv vara en enastående kompositör också besitter den där särskilda förmågan att tolka andra artisters verk utan att förlora varken originalets magi eller den egna identiteten.  

I höstas släpptes Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, en liveskiva som spelades in på just Royal Albert Hall. Enligt myten och en felaktig märkning på en piratinspelnng var det där Bob Dylans konsert framfördes 1966, men i efterhand har det visat sig att det var på Mancester Free Trade Halls scen han stod. I vår konsertsal kommer Cat Power med sitt sexmannaband för att framföra sina magiska Dylan-tolkningar i en konsert du inte vill missa.   

23 augusti 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 30 min (ingen paus)
495-675 kronor
13 år
Malmö Live Konserthus
Fre 23 Aug 20:00 Slutsålt

Medverkande

Cat Power
Chan Marshall, mer känd som Cat Power, räknas till en av vår tids stora amerikanska artister. Debuten kom 1995 med albumet Dear Sir och det stora genombrottet kom tre år senare med det kritikerrosade albumet Moon Pix. Sedan dess har hon gett ut mer än tio album, där hon etablerat sig som en högst begåvad singer-songwriter – hyllad av kritiker och älskad av sina fans. Läs mer
Senast uppdaterat: 2024-07-04