Girlpower Malmö logotyp

Genom initiativet vill vi också bidra med inspiration till att utveckla fler kreativa kulturevenemang.

Varje år anordnar GRL PWR MLM en fest för unga tjejer och icke-binära på Malmö Live. Årets fest var en hyllning till Billie Eilish och var inspirerad av teman i låten ”My Future” och aktiviteterna kretsade kring framtidsdrömmar, styrka och positivitet. Under festen kunde ungdomarna styla sig som Billie Eilish samt delta i en workshop där de fick diskutera sina drömmar och deras syn på frihet. De fick också skriva ett brev till sitt framtida jag och de fick möjlighet att vara kreativa och skapa allt från armband till målningar. På plats kunde de också dansa vid vår Tiktok-station och i Bow Down Dance Academys workshop. Självklart planerar vi en ny GRL PWR MLM fest 2021, tema för festen återkommer vi med, men vi kan lova er att det kommer att bli festligt, inspirerande och en massa girlpower! 

Tidigare har vi haft en Cherriefest där hundratals tjejer och icke-binära fick lyssna på R&B-stjärnan Cherrie, och innan dess hade vi en hyllningsfest till RIhanna. År 2017 startade initiativet och då var Linda Pira på Malmö Live och bjöd på en show för ungdomarna. 

Nätverket består idag av 040 Live, AKT: Malmö Opera, Arena 305, Bowdown Dance Academy, Feelings of the Youth, Forza Rosengård, FreeZone, Helamalmö, Malbas, Malmösystrar, Mentor Malmö, Möllans Basement, Nyckeln Till Friheten, Somaliska Freds och Tillsammans i förening. Alla föreningar som jobbar med att stärka unga tjejer och icke-binäras självkänsla och kreativitet är välkomna att ansluta.

Representanter för föreningarna träffas regelbundet och planerar för framtiden ihop. 

 

Senast uppdaterat: 2024-03-05