• Dekorativ evenemangsbild till Viva Italia – Operafavoriter, en konsert med Malmö SymfoniOrkester på Malmö Live

Viva Italia – operafavoriter torsdag

En mäktig totalupplevelse med det bästa från den italienska operarepertoaren. 

Primo la musica e poi le parole! Ja vad är egentligen det viktiga, musiken eller orden? Bedöm själva under dessa två konserter där den italienska operan får breda ut sina smäktande och dramatiska vingar över konsertsalen. Det blir älskade arior och stora känslor när dirigenten Patrik Ringborg driver Malmö SymfoniOrkester och solisterna till nya höjder.  

Under kvällen kommer ett smattrande pärlband av det bästa av det bästa inom den italienska operahistorien att fylla salongen, en totalupplevelse på alla vis. Temperamentsfullt och ljuvt, innerligt och komiskt – alla känslor är välkomna. På frågan om vad som är viktigast, musiken eller texten, blir vårt svar: båda! 

8 maj 2025
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
145 - 460 kronor
Malmö Live Konserthus

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Patrik Ringborg Dirigent
I trettio år har den svenske dirigenten Patrik Ringborg verkat som operadirigent med över 90 operor på sin repertoar, men hans karriär som orkesterdirigent står inte operakarriären efter. Första anställningen som operadirigent och senare som ställföreträdande musikchef  kom vid Städtische Bühnen i Freiburg im Breisgau 1993–1999. Tiden i Freiburg avlöstes av en kapellmästaranställning vid Aalto-Theater i Essen 1999–2007 varefter han inledde ett tioårigt samarbete som generalmusikdirektör vid Staatstheater Kassel. Läs mer
Ewa Vesin Sopran
Dovlet Nurgeldiyev Tenor
David Kempster Baryton

Konsertintroduktion

Konsertintroduktion kl. 18.00 med Ann-Kersti Goa på Kanalscenen.

Pausservering & Barer

Young man enjoys a drink during the interval at Malmö Live Concert Hall

Njut av Malmö Lives räksmörgås, eller något annat gott i pausen. När du förbokar pausservering ser vi till att maten är färdig och uppdukad på plats. Information om mat- och dryckesbokning publiceras löpande. 

Läs mer om pausservering

Abonnemangsinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Platina och Guld.

Senast uppdaterat: 2024-07-05