Sjuan: Haydn & Petterson

25 januari 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 45 minuter inkl. paus
Malmö Live Konserthus
145-460 kronor

Biljettinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Platina och Guld, säsongen 2023-24.

Sjuan: Haydn & Petterson

Två väldigt olika kompositörer, med olika förutsättningar och livserfarenheter. Två symfonier, där den ena är fylld av solsken och lätthet och den andra gestaltar totalt mörker. Samma siffra – sju. Kan man dra några paralleller mellan dessa två till synes skilda verk – var i livet befann sig de båda kompositörerna vid tillkom- sten av dessa mästerverk?

Båda hade hunnit fylla sina liv med erfarenhet, succéer och motgångar samt vunnit respekt hos både publik och kollegor. Vad kan vi som lyssnare höra i deras olika toner, och vad säger musiken om deras liv? Går det att hitta en koppling mellan symfonierna, utöver siffran? Fundera på det medan du njuter av Malmö SymfoniOrkester, denna kväll dirigerad av Eivind Gullberg Jensen.

Pausservering

Information om mat- och dryckesbokningar till din konsert publiceras löpande. Klicka gärna på knappen nedan för att läsa mer!

Till sidan om pausservering

Program

Haydn, Joseph Symfoni nr. 7, Le midi
Paus 25 min
Pettersson, Allan Symfoni nr. 7

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt Läs mer
Eivind Gullberg Jensen Dirigent

Upptäck mer om musiken

Konsertintroduktion

Konsertintroduktion kl. 18.00 med Samuli Örnströmer

Senast uppdaterat: 2023-09-12