Scheherazade

16 maj 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 50 min inkl. paus
Malmö Live Konserthus
145-460 kronor

Biljettinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Platina och Guld, säsongen 2023-24. 

Scheherazade

Följ med på finskt palatsäventyr och upplev mytens magi i Tusen och en natt.

Mystik och sagor, rökelsedoft och äventyr. MSO tar oss med på en resa till myternas och sagornas Tusen och en natt, med hjälp av Aulis Sallinen och Nikolaj Rimskij-Korsakov.

I Sallinens At the Palace Gates är det slagverk och blås som får stå för äventyret när vi rör oss genom palatsets vind- lande gångar och svala trädgårdar. Kvällens solist är Malmö SymfoniOrkesters egen Samuli Örnströmer som i Sallinens cellokonsert får visa både sitt mest romantiska och expressiva register. Kvällen avslutas med en verklig saga, Scheherazade av Rimskij-Korsakov.

Pausservering

Information om mat- och dryckesbokningar till din konsert publiceras löpande. Klicka gärna på knappen nedan för att läsa mer!

TILL SIDAN OM PAUSSERVERING

Program

Sallinen, Aulis At the Palace Gates, ouvertyr till operan Palatset
Sallinen, Aulis Cellokonsert
Paus 25 min
Rimskij-Korsakov, Nikolaj Scheherazade

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt Läs mer
Paul Mägi dirigent
Den estniske dirigenten Paul Mägi studerade trumpet och violin vid musikkonservatoriet i Tallinn fram till 1980 och därefter dirigering vid Moskvakonservatoriet för Gennadij Rozjdestvenskij. Under 1970-talet grundade Mägi Estonian Radio Chamber Orchestra och Estonian Radio Big Band. De följande åren var han chefsdirigent för USSR Ministry of Culture State Symphony Orchestra, Latvian National Symphony Orchestra, Estonian National Opera, Uppsala Kammarorkester och Teater Vanemuine i Tartu. Mägi har också varit jazzviolinsolist med London Symphony Orchestra och symfoniorkestrarna i Detroit och Boston.
Samuli Örnströmer cello
Samuli Örnströmer är född i Finland och utbildade sig till cellist vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Han flyttade till Sverige 1994 för att studera cello vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Där började han även studera dirigering för Jorma Panula och erhöll sitt diplom i dirigering 1998. Sedan 2001 är Samuli Örnströmer Malmö SymfoniOrkesters alternerande solocellist och har även dirigerat orkestern otaliga gånger. Läs mer

Konsertintroduktion

Konsertintroduktion kl. 18.00 med Andreas Wetterlund

Senast uppdaterat: 2023-09-12