Nötknäpparen – Moskvateatern ”Den klassiska baletten”

Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
5 år
SIA WORLDSTARS
390 - 640 SEK

Premiären av baletten ”Nötknäpparen” ägde rum 1892 på Mariinskijteatern i St. Petersburg. ”Nötknäpparen” är en saga som förenar flera olika teman – en munter julstämning och en hemlighetsfullhet och mystik, vilket är mycket karaktäristiskt för E.T.A. Hoffmanns verk. För åskådarna - både barn och vuxna - har denna balettföreställning blivit en uppriktigt spännande och förtrollande nyårsberättelse, eftersom nästan inget jul- och nyårsfirande äger rum utan närvaron av denna sagas underbara och insiktsfulla hjältar.

Balettföreställningen ”Nötknäpparen” har en speciell plats i Moskvateaterns ”Den klassiska baletten – XXI-talet” repertoar, som leds av den förtjänstfulla ryska scenartisten Elizaveta Nebesnaya. Teaterns huvuduppgift – att med hjälp av XXI-talets teknik bevara den klassiska ryska balettens traditioner och göra dem begripliga för den moderna åskådaren.

Olga Azizova - företaget ”WORLDSTARS” styrelseledamot och arrangör av Moskvateatern ”Den klassiska balettens” gästföreställningar säger:

"Jag är stolt över att WORLDSTARS i tio år nu har organiserat storslagna balettkonserter och föreställningar i fyra länder – Lettland, Estland, Sverige och Norge. Under dessa år har tiotusentals åskådare fått chansen att se de bästa balettsolisterna från Parisoperan, Bolsjojteatern, London Royal Ballet och andra teatrar, däribland Moskvas berömda balettrupp, och njuta av balettkonstens unika skönhet och hjärtlighet.

Det glädjer mig att meddela att efter en framgångsrik föreställning i januari 2020 kommer Moskvateatern "Den klassiska baletten" att återvända till Malmö den 24 januari 2021 och uppträda med Tsjajkovskijs legendariska balett "Nötknäpparen", en spännande vintersaga med enastående dansare, spektakulära dräkter och fantastisk scenografi. Jag tror verkligen att när karaktärerna berör era hjärtan i denna mirakulösa balettföreställning, så kommer ni att dela glädjen över denna speciella kväll med era nära och kära med stor värme. Det är mycket viktigt för mig att varje föreställning leder in åskådarna på en glädjefull och inspirerande resa in i konstens värld som verkligen berör själen. Kom och se "Nötknäpparen" och när du kommer hem efter föreställningen på fantastiskt humör, kommer du att vara riktigt nöjd över att ha påbörjat år 2021 i en högtidlig atmosfär!"

Senast uppdaterat: 2021-03-29