Nötknäpparen

11 januari 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
5 år
SIA WORLDSTARS
390 - 640 SEK

Den legendariska klassiska baletten Nötknäpparen av P.Tjajkovskij med balettsolister från ledande europeiska teatrar.

Premiären av baletten Nötknäpparen ägde rum 1892 på Mariinskijteatern i St. Petersburg. Nötknäpparen är en saga som förenar flera olika teman – en munter julstämning och en hemlighetsfullhet och mystik, vilket är mycket karaktäristiskt för E.T.A. Hoffmanns verk. För åskådarna - både barn och vuxna - har denna balettföreställning blivit en uppriktigt spännande och förtrollande nyårsberättelse, eftersom nästan inget jul- och nyårsfirande äger rum utan närvaron av denna sagas underbara och insiktsfulla hjältar.

I WORLDSTARS föreställningar medverkar balettsolister och balettdansare från Parisoperan, La Scala, Kungliga baletten i London, Tjeckiska Nationalbaletten, Barcelona Baletten, Bordeaux Nationalbaletten, Kungliga Danska baletten m.fl. och Nötknäpparen har en särskild plats i företagets repertoar. WORLDSTARS främsta mål är att bevara arvet från den klassiska baletten i dess ursprungliga form och för att göra den nära uppfattningen av den moderna tittaren.

Olga Azizova - företaget WORLDSTARS styrelseledamot och arrangör av gästföreställningar säger:

"Jag är stolt över att företaget WORLDSTARS redan i 12 år nu organiserat storslagna projekt inom balettkonst i fyra länder - Lettland, Estland, Sverige och Norge. Under dessa år har tiotusentals åskådare fått chansen att se de bästa balettsolisterna från Parisoperan, Kungliga baletten i London, La Scala och andra teatrar och njuta av balettkonstens unika skönhet och hjärtlighet. Jag är glad att meddela att den 11 januari på Malmö Live ska presenteras en festföreställning för hela familjen Nötknäpparen som ska framföras av färgstarka europeiska balettdansare. Jag tror verkligen att när karaktärerna berör era hjärtan i denna mirakulösa balettföreställning, så kommer ni att dela glädjen över denna speciella kväll med era nära och kära med stor värme. Det är mycket viktigt för mig att varje föreställning leder in åskådarna på en glädjefull och inspirerande resa in i konstens värld som verkligen berör själen. Kom och se Nötknäpparen och när du kommer hem efter föreställningen på fantastiskt humör, kommer du att vara riktigt nöjd över att ha påbörjat år 2023 i en högtidlig atmosfär!"

Boka pausservering här!

Senast uppdaterat: 2022-08-10