Måndagsmusiken Monday Night Big Band "On Our Own"

17 maj 2021
Digitala Konserthuset
ca 1 timme
Monday Night Big Band i samarbete med Malmö Live Konserthus
Mån 17 Maj 20:00 Passerat
Is broadcasted

Konserten livesänds på den här sidan 17 maj kl. 20.00

Monday Night Big Band spelar klassiska storbandsarr, skrivna av mästerarrangörer som Thad Jones, Jim McNeely, Michael Abene , Nat Pierce och många fler!

Vi kommer att välja ut gamla välkända arrangemang som vår stampublik kommer att känna igen, men även blanda in nya dito som vi aldrig har spelat inför en publik förr! Välkomna till en afton där ni verkligen får lära känna Monday Night Big Band på djupet och även får en resa i den fantastiska värld som storband har att erbjuda!
 

Monday Night Big Band

Monday Night Big Band (MNBB) bildades 1988 av jazzmusikern och kompositören Jörgen Nilsson som en hyllning till trumpetaren och arrangören Thad Jones och består av den yppersta eliten professionella jazzmusiker i regionen. Bandet har sedan starten bjudit på mer än 1000 konserter. Turnéer har gjorts i Danmark, Frankrike, Norge, Italien, Tyskland och USA. MNBB har givit konserter på bland annat anrika Village Vanguard och Carnegie Hall i New York under temat ”Swedish Jazz Salutes USA”.

Främst är bandet känt för sina tolkningar av Thad Jones´ kompositioner och arrangemang där MNBB har en unik samling som man är ensam om i världen, men även musik av Bob Mintzer, Bob Brookmeyer, Horace Silver, Michael Abene m.fl. finns i den gedigna storbandsmappen.

På senare år har Monday Night Big Band även gjort en rad mycket populära familj- och skolkonserter, själva och i sällskap med den populära figuren PAX som tar med både publik och storband på rymdresa och ger prov på jazz i galaxen.

MNBB har en konsertserie som bas i Malmö, nu på hemmascenen Malmö Live Konserthus där man förutom storbandsmusik och bandets solister av högsta kvalité bjuder Malmö-publiken på gäster från både den nationella och internationella jazzscenen, en gång per månad under säsong (med stöd från Malmö Kulturnämnd).

Senast uppdaterat: 2021-12-08