Måndagsmusiken: Monday Night Big Band & Kathrine Windfeld

30 oktober 2023
Kuben
ca 2 timmar inkl. paus
13 år
Malmö Live Konserthus
Mån 30 Okt 20:00 Passerat
190 kronor
Kathrine Windfell i måndagsmusiken på Malmö Live
Fotograf: Cat Munro

Måndagsmusiken: Monday Night Big Band & Kathrine Windfeld

Måndagsmusiken bjuder denna kväll på ett spännande möte mellan Monday Night Big Band och Kathrine Windfeld. Som pianist, kompositör och arrangör är Kathrine Windfeld en av storbandsjazzens nya stora stjärnor.  

Förutom att turnera med sitt eget storband gästar Kathrine Windfeld de främsta storbanden i världen med sin musik; Frankfurt Radio Big Band, Danske Radioens Big Band, UMO Helsinki Jazz Orchestra och Svenska Bohuslän Big Band är bara några exempel på dem hon samarbetat med. Kathrine Windfeld Big Band har gett ut tre skivor och turnerat i Spanien, Ukraina, Italien och England samt samarbetat med storheter som gitarristen Mike Stern (USA), saxofonisten Seamus Balke (USA) mfl. 
 
Vi är glada att Kathrine hinner med att även besöka oss här på Malmö Live och dela med sig av sin musik till Malmöpubliken! 

Måndagsmusiken

Lys upp dina måndagskvällar med jazzmusiker i intima arrangemang som berör. I höst bjuder vi in till en ny omgång av Måndagsmusiken – vår omtyckta konsertserie med musik från världens alla hörn. Kuben förvandlas till en jazzklubb där vi får möjlighet att komma riktigt nära artisterna och omslutas av musiken. 

Klicka här för att läsa mer om Måndagsmusiken

Medverkande

Kathrine Windfeld
Kathrine Windfeld är en dansk pianist, kompositör och arrangör som rönt stor uppmärksamhet för sin musik – som alltid utmanar och överraskar. Kathrine Windfeld startade sitt eget storband innan hon fyllt 30 år och tillsammans har de kommit att uppfattas som en av Danmarks bästa och mest förnyande ensemble. 2016 vann hon pris för bästa nykomling vid danska Music Awards och idag räknas hon som ett av den europeiska jazzens mest intressanta namn.

Upptäck musiken

Senast uppdaterat: 2023-09-11