I AM NO MAN

11 - 12 februari 2022
Konsertsalen
TBA
Malmö Live Konserthus
145 - 440 SEK
Eowyn and the Nazgul

Populära konsertserien Joystick med Malmö SymfoniOrkester blir 2022 I AM NO MAN där publikfavoriterna Orvar Säfström och Sabina Zweiacker lyfter fram de starkaste och mest inspirerande kvinnorna från populärkulturen.

Programmet bjuder på livsfarliga rymdvarelser tillsammans med Ripley i Alien, vi kämpar sida vid sida med Katniss i The Hunger Games och räddar världen från undergång med Sarah Connor i The Terminator. Konserten hade inte varit fullständig utan Arwen, Eowyn och Galadriel från The Lord of the Rings och i en galax lång borta väntar både prinsessan Leia och Rey. Se hela programmet nedan.

I AM NO MAN skulle spelats redan februari 2021 men har blivit framflyttad på grund av pandemin och är en del av vårt temaår 100 kvinnor 100 år, där vi lyfter fram kvinnliga musiker. 2021 är också 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i riksdagsval i Sverige. 

 

Konsertprogram

Aliens - Main theme / Bishop's Countdown
Terminator - Love Theme/Opening/Main Theme
Buffy the Vampire Slayer - Sacrifice
Mad Max Fury Road - Many Mothers
Star Wars Force Awakens - Jedi Steps/Finale
Hunger Games - Hanging Tree/Horn of Plenty/Katniss is Chosen
Captain Marvel - I’m All Fired Up/Captain Marvel
Tomb Raider - Suite
Princess Mononoke - Legend of Ashitaka
The Lord of the Rings - Suite
Fifth Element - Lucia di Lammermoor/Diva Dance
Game of Thrones - Rains of Castamere/The Children

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Ingar Bergby dirigent
Den norske dirigenten Ingar Bergby arbetar över ett brett genrefält som omfattar den klassiska orkestermusiken, nutida musik, opera och balett och crossover. De kompletterande erfarenheterna berikar varandra och erfarenheterna breddar den musikaliska tolkningen i var och en av genrerna. Bergby har bland annat varit gästdirigent i Bergen Filharmoniska Orkester och chefsdirigent i Wermland Opera.
Sabina Zweiacker sopran
Sabina Zweiacker, född 1984, kommer från Rinkaby i norra Skåne och tog våren 2012 examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har sedan debuten i JOYSTICK med Malmö Symfoniorkester 2013 varit sopransolist med Skandinaviens största orkestrar, däribland Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborg Symfoniker och Oslo Filharmonien. 2014 gjorde Sabina en av huvudrollerna i den nyskrivna operan "Hion om Natten" med Norrköpings Symfoniorkester, samt mottog Kristianstads Kultur-stipendium.
Orvar Säfström presentatör
Orvar Säfström är kanske mest känd som f.d. programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och välanlitad föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl Videobranschens hederspris som Svenska Roll- och Konfliktspelsförbundets "Årets Spelare". Han har lett spelseminarium i Sveriges Riksdagshus och varit talare vid flera internationella mediekonferenser. I den symfoniska världen är Orvar sedan tio år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med musik från film, tv och tv-spel.
Vokalensemblen VOS kör
VOS bildades 2015 under namnet Malmö Live Vokalensemble av Sofia Söderberg som hade dirigentuppdraget till och med april 2018. VOS är en blandad kör med 24 sångare. Kören startade som en satsning i Malmö Live Konserthus regi. Kören har idag ett bredare verksamhetsområde och har projekt tillsammans med konserthuset såväl som projekt i egen regi. Kören står sedan 2017 på egna ben och bytte i samband med det namn till VOS. VOS står för Voices Of Scandinavia vilket speglar körens klangideal, den skira och raka Skandinaviska klang som blivit omtalad i körkretsar världen över. Sedan april 2018 är Robert Bennesh dirigent och konstnärlig ledare för VOS. Robert är domkyrkoorganist och körledare i Lunds Domkyrka. Efter organistexamen vid Musikhögsk
Robert Bennesh
År 2016 utnämndes Robert Bennesh till domkyrkoorganist i Lunds domkyrka och lämnade därmed sin tjänst som organist i Skanör-Falsterbo. Han tog sin masterexamen i kyrkomusik vid Musikhögskolan i Malmö och kompletterade studierna med ännu en examen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Parallellt med studierna verkade Bennesh som organist i S:t Andreas kyrka i Malmö. Orgelstudierna kröntes med solistdiplom i orgelspel vid amerikanska Yale University. Bennesh verkar också som frilansande konsertorganist.
Senast uppdaterat: 2021-11-24