I AM NO MAN

11 - 12 februari 2022
Konsertsalen
TBA
Malmö Live Konserthus
145 - 440 SEK
Eowyn and the Nazgul

1921 hölls det första riksdagsvalet med kvinnlig rösträtt i Sverige. Med anledning av detta lyfter Orvar Säfström och Malmö SymfoniOrkester fram de starkaste och mest inspirerande kvinnorna från populärkulturen i en mäktig och spännande konsert. 

Vi fightas mot livsfarliga rymdvarelser tillsammans med Ripley i Alien, kämpar sida vid sida med Katniss i The Hunger Games och räddar världen från undergång med Sarah Connor i The Terminator. Från The Lord of the Rings möter vi Arwen, Eowyn och Galadriel, och i en galax långt, långt borta väntar både prinsessan Leia och Rey. 

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Ingar Bergby dirigent
Den norske dirigenten Ingar Bergby arbetar över ett brett genrefält som omfattar den klassiska orkestermusiken, nutida musik, opera och balett och crossover. De kompletterande erfarenheterna berikar varandra och erfarenheterna breddar den musikaliska tolkningen i var och en av genrerna. Bergby har bland annat varit gästdirigent i Bergen Filharmoniska Orkester och chefsdirigent i Wermland Opera.
Sabina Zweiacker sopran
Sabina Zweiacker, född 1984, kommer från Rinkaby i norra Skåne och tog våren 2012 examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har sedan debuten i JOYSTICK med Malmö Symfoniorkester 2013 varit sopransolist med Skandinaviens största orkestrar, däribland Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborg Symfoniker och Oslo Filharmonien. 2014 gjorde Sabina en av huvudrollerna i den nyskrivna operan "Hion om Natten" med Norrköpings Symfoniorkester, samt mottog Kristianstads Kultur-stipendium.
Orvar Säfström presentatör
Orvar Säfström är kanske mest känd som f.d. programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och välanlitad föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl Videobranschens hederspris som Svenska Roll- och Konfliktspelsförbundets "Årets Spelare". Han har lett spelseminarium i Sveriges Riksdagshus och varit talare vid flera internationella mediekonferenser. I den symfoniska världen är Orvar sedan tio år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med musik från film, tv och tv-spel.
Vokalensemblen VOS kör
VOS bildades 2015 under namnet Malmö Live Vokalensemble av Sofia Söderberg som hade dirigentuppdraget till och med april 2018. VOS är en blandad kör med 24 sångare. Kören startade som en satsning i Malmö Live Konserthus regi. Kören har idag ett bredare verksamhetsområde och har projekt tillsammans med konserthuset såväl som projekt i egen regi. Kören står sedan 2017 på egna ben och bytte i samband med det namn till VOS. VOS står för Voices Of Scandinavia vilket speglar körens klangideal, den skira och raka Skandinaviska klang som blivit omtalad i körkretsar världen över. Sedan april 2018 är Robert Bennesh dirigent och konstnärlig ledare för VOS. Robert är domkyrkoorganist och körledare i Lunds Domkyrka. Efter organistexamen vid Musikhögsk
Robert Bennesh
År 2016 utnämndes Robert Bennesh till domkyrkoorganist i Lunds domkyrka och lämnade därmed sin tjänst som organist i Skanör-Falsterbo. Han tog sin masterexamen i kyrkomusik vid Musikhögskolan i Malmö och kompletterade studierna med ännu en examen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Parallellt med studierna verkade Bennesh som organist i S:t Andreas kyrka i Malmö. Orgelstudierna kröntes med solistdiplom i orgelspel vid amerikanska Yale University. Bennesh verkar också som frilansande konsertorganist.
Senast uppdaterat: 2021-07-05