Honeck & Haydn

27 mars 2025
Konsertsalen
ca 2 timmar 10 min inkl. paus
Malmö Live Konserthus
145 - 460 kronor
Dekorativ evenemangsbild till konsertern Honeck & Haydn med Malmö SymfoniOrkester, jubileumssäsongen 2024–25. Bilden föreställer dirigenten Rainer Honeck.

Honeck & Haydn

Under Rainer Honecks ledning utforskar vi omfånget av Haydns känslovärld.

Rainer Honeck bjuder på en helkväll med Haydn, inte bara som dirigent, utan också som violinsolist. Kompositörens andra violinkonsert öppnar kvällen. Därefter skiftar stämningen till Symfoni nr 45, där satserna målar upp en emotionell tablå. Avskedssymfonins sista sats, där musikerna successivt lämnar scenen, skapar en intensiv känsla av längtan. 

I Violinkonsert nr 1 fortsätter Honecks känsliga undersökning av melodiska motiv, följt av en festlig avslutning som leder publiken genom en varierad ljudvärld. Kvällen kulminerar i Symfoni nr 88, som spelades för 100 år sedan på MSOs allra första konsert på Scaniabiografen i Malmö. 

Pausservering & barer

Njut av Malmö Lives räksmörgås, eller något annat gott i pausen. När du förbokar pausservering ser vi till att maten är färdig och uppdukad på plats. Information om mat- och dryckesbokning publiceras löpande. 

Läs mer om pausservering

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Rainer Honeck Stehgeiger/dirigent
Rainer Honeck började spela violin vid sju års ålder. 1981 plockade han upp försteviolinen u både Staatsoperans orkester och filharmonin i Wien. Sedan 1992 är ha konsertmästare i Wienerfilharmonin och har medverkat i många av de populära nyårskonserterna som årligen TV-sänds världen över från Musikverein i Wien. Till Malmö SymfoniOrkester återvänder han regelbundet som Stehgegiger, dirigent och violinsolist. Instrumentet han spelar på är en Stradivaius från 1709.

Program

Haydn, Joseph Violinkonsert nr 2 i G-dur 19 min

1. Allegro moderato 

2. Adagio 

3. Allegro 

Haydn, Joseph Symfoni nr 45 i fiss-moll, Avskedssymfonin 27 min

1. Allegro assai 

2. Adagio 

3. Menuetto. Allegretto 

4. Finale. Presto - Adagio 

Paus 25 min
Haydn, Joseph Violinkonsert nr 1 i C-dur 20 min

1. Allegro moderato 

2. Adagio 

3. Finale. Presto 

Haydn, Joseph Symfoni nr 88 i G-dur 22 min

1. Adagio - Allegro 

2. Largo 

3. Menuetto och Trio 

4. Finale. Allegro con spirito 

Abonnemangsinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Platina och Silver

Senast uppdaterat: 2024-04-02