Charlotta Bergkvist

Är född i: Vänersborg, Sverige

Började spela violin: År 1986, när jag var 5 år gammal. Jag började spela violin för att mina storasystrar spelade och jag ville också vara med. Jag ville ha en grön fiol, men det blev bara en vanlig brun. 

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: Jag började vikariera i orkestern under julkonserterna år 2004. Jag fick fast jobb år 2007. 

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Efter det första året på gymnasiet med naturvetenskaplig inriktning gick jag ett år på musikhögskolan i Stockholm. Därefter gick jag fem år på Musikkonservatoriet i Köpenhamn, varav ett år som utbytesstudent i Lyon. 

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? När vi fick flytta över till det nya konserthuset och det blev så mycket roligare och lättare att spela tillsammans. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har spelat i EUYO. (EUs ungdomsorkester) mellan år 2000-2006, Huaröd kammarorkester, Det Kgl Kapel i Danmark och Själlands symfoniorkester.

Vilken är din favoritkompositör? Wolfgang Amadeus Mozart.

Vad föredrar du att göra på din fritid? Att äta mat och dessert med glada människor. 

Vad äter du helst för typ av mat? All mat min mamma lagar till exempel hennes kålpudding och plommonspäckade fläskkarré. För att inte tala om hennes fiskgryta med saffran och vitt vin. 

Har du några roliga tips på någon aktivitet i Malmö? Escape room är så himla kul!

Varför tycker du att alla borde lyssna mer på symfonisk musik? Det är som med all konst, en lycka i att vara på plats. Att ta in det som händer på scenen med sinnena på vid gavel och mobilen avstängd. Skönt för hjärnan att kunna njuta av analog underhållning. Det är lite som att gå på spa. 

Charlotta Bergkvist
Violin 2
Violin
Senast uppdaterat: 2024-03-08