Monstrets tid

Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille. Föreställningen har blivit en succé med 28 slutsålda föreställningar på Kulturhuset Stadsteatern och strålande recensioner. Den 9 november har du möjlighet att träda in i Monstrets tid i vår konsertsal.

Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi en välmenande pannkaks-stekande farfar som råkar skalpera sig själv med kökshandduken. Sen har vi ansiktsmålningen som spårar ur och blir till ett monster när allt hen ville var att se ut som en liten, vacker fjäril. Och så han som får besök av en jättelik monster-arm som kommer in genom sovrumsfönstret och smackar ut hela väggen, klipper sönder sängen, lyfter ut badrummet och plattar till maken så han fastnar i monsterhanden. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak.

– För oss är det spännande att dra monstren till avgrundens brant och trycka dem allra längst ut. Rädslan och skrattet ligger ganska nära varandra. Monstren är både obehagliga, löjliga och roliga, säger Olof Wretling om föreställningen.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

Monstrets tid fick lysande recensioner och spelade för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern. För regin står Ada Berger som tidigare varit konstnärlig ledare för bland annat Unga Teatern på Malmö Stadsteater och som 2023 tilldelades Svenska Akademiens teaterpris. "Klungan är och förblir de i särklass bästa" SvD "Sällan jag haft så roligt på teatern" Aftonbladet "... mästerligt ..." DN "Och det är alldeles, alldeles underbart." SvD "Monstrets tid är storartad, svidande humor på avgrundens rand." DN "Det är väldigt roligt" Expressen

En produktion i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Relaterade evenemang

Monstrets tid med delar ur humorkonstellationen Klungan på Malmö Live
9 november 2024 335-495 kronor Konsertsalen
Monstrets tid
Missa inte succéföreställningen Monstrets tid med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan när de kommer till Malmö Live Konserthus.

Du kanske också är intresserad av

FLAMMENWERFER på Malmö Live
Publicerad: 2024-02-06

Hotel Pro Forma & C.F Hills visuella världar i Flammenwerfer about

FLAMMENWERFER är en unik scenkonstupplevelse som skildrar det schizofrena tillståndet hos C.F Hill. Bakom föreställningen står Hotel Pro Forma, en performancegrupp vana att producera allkonstverk som tänjer på gränserna.

Läs mer about Hotel Pro Forma & C.F Hills visuella världar i Flammenwerfer
Cat Power Sings Bob Dylan på Malmö Live
Publicerad: 2024-01-26

Cat Power tolkar Bob Dylan i vår konsertsal i höst about

Den 23 augusti 2024 intar Cat Power vår konsertsal med en efterlängtad konsert. Det blir första gången på 16 år som den hyllade amerikanska artisten spelar i Malmö. Under kvällen återskapar Cat Power Bob Dylans legendariska konsert från 1966.

Läs mer about Cat Power tolkar Bob Dylan i vår konsertsal i höst
Oskar Åhl som intervjuades om spelet Final Fantasy inför konserten Final Symphony
Publicerad: 2024-01-25

”Åh, det är spelet med den fina musiken!” – Final Fantasy about

Final Symphony erbjuder en ny sorts symfonisk konsertupplevelse baserad på den kultförklarade spelserien Final Fantasy – ett spel som har miljontals fans över hela världen. Oskar Åhl har spelat Final Fantasy sedan han var åtta år och för honom väcker musiken i spelet många känslor.

Läs mer about ”Åh, det är spelet med den fina musiken!” – Final Fantasy
Senast uppdaterat: 2024-02-01