Meny
Tvåornas kör sprider musikalisk glädje i Malmö

Tvåornas kör sprider musikalisk glädje i Malmö

Tvåornas kör är ett initiativ som Magnus Ekwall på Kulturskolan i Malmö grundade med syftet att sprida musik, dans, glädje och kunskap om kultur bland Malmös skolbarn. Över 4000 barn har under läsåret 2018/2019 fått besök av Catrin och Margareta som leder Tvåornas kör.

Under vårterminen har ett antal lågstadieklasser i Malmö fått besök av körledarna Catrin och Margareta som introducerat barnen till sång, dans, instrument och diverse koreografier. De har då fått en inblick i hur Malmö Symfoniorkester arbetar och vilket stort kulturutbud det finns i staden. Mellan besöken har barnen fått öva på sångerna både på skoltid och hemma via Youtube, där alla låtar är samlade. Igår hade några av klasserna sin avslutningskonsert på Malmö Live, och utanför konsertsalen fick vi träffa tre väldigt entusiastiska körmedlemmar, Leon, Norelle och Julian - som går i klass 2A på Videdalsskolan. 

 

Vad är det bästa med att vara med i Tvåornas kör?

 

- Att man får sjunga, dansa och träffa massa nya kompisar, säger Norelle med ett stort leende.

 

Leon instämmer och berättar att de sedan februari har övat mycket inför detta tillfälle. Han uttrycker även att det varit extra roligt att vara med i Tvåornas kör då han inte har sjungit och dansat så mycket tidigare.

 

Vi frågade trion hur det känns att nu gå upp på den stora scenen i Malmö Lives konsertsal för att framföra låtarna som de har övat på under de senaste månaderna.

 

- Det är spännande och nervöst, men det ska bli väldigt roligt! Det är första gången jag är på Malmö Live och det är häftigt, avslutar Julian med stor entusiasm. 

 

Galleri

Senast uppdaterad 2019-05-13

Läs också