Meny
Stora röster hyllar souldrottningen Aretha Franklin

Stora röster hyllar souldrottningen Aretha Franklin

Vill du komma souldrottningen Aretha Franklin riktigt nära? Då har du chansen under tre storslagna hyllningskonserter, ”Thank you Aretha” i februari 2020. Du kommer att få höra Malmö SymfoniOrkester tillsammans med några av landets stora soulröster. En av dem tillhör sångerskan Molly Hammar.

- Aretha Franklin är en av de sångerskor som har inspirerat mig i mitt eget musikutövande. Hon har alltid funnits med. Hon sjöng med hela kroppen, till hjärtat och var tidlös på något vis, säger sångerskan Molly Hammar, som med sin egen kraftfulla röst slog igenom i Idol för flera år sedan och har medverkat i melodifestivalen två gånger. Nyligen släppte hon en ny singel, Shortcuts, inspelad i en enda tagning för att få fram äktheten – den som hon också känner i Arethas sånger.

 

Den 26, 27 och 28:e februari kommer hon att ge sitt allt under de tre hyllningskonserterna för souldrottningen Aretha Franklin här på Malmö Live  - tillsammans med Malmö SymfoniOrkester och soulartisterna Kristin Amparo och Samuel Ljungblahd.

 

Under ”Thank you Aretha” kommer publiken också att få ta del av Arethas liv i form av en storyline. Den har utarbetats i samarbete med Mats Nileskär, legendarisk programledare på P3 Soul och som hann träffa souldrottningen Aretha innan hon gick bort förra året.

 

Starkt minne

Soulartisterna kommer att sjunga några av Arethas mest älskade låtar som Respect, Think, Say a little prayer och många fler.

 

- Det är en ära att få sjunga tillsammans med dem. Det är artister som jag ser upp till och har haft som idoler. Samuel och jag har sjungit tillsammans tidigare och det ska bli roligt att stå på samma scen som honom igen, säger Molly som just nu är igång med att skriva nya låtar och samtidigt satsar på en karriär i London.

 

Hon ser fram emot att få bredda sin kunskap om Aretha Franklins musik ännu mer.

 

Aretha Franklin

 

- Jag tar mig gärna an låtar som jag inte känner lika väl sedan tidigare och på så sätt också öppnar dörren till dessa sånger för publiken. 

 

Till speciellt en av de sånger vi hört Aretha sjunga, A Natural Woman, har Molly ett starkt minne:

 

- För några år sedan hade min pappa, som är jazzmusiker, en spelning tillsammans med Deborah Brown, en av världens bästa jazzsångerskor. Plötsligt drog hon upp mig på scenen och sa: Let’s sing ”A Natural Woman”. Det är ett starkt ögonblick som jag aldrig glömmer.

 

Lyfter låtarna

Molly tror det kommer att bli många starka ögonblick under konserterna på Malmö Live och hon ser fram emot samarbetet med symfoniorkestern.

 

- Det är jättespännande och lite nervöst. Det är ju ett helt annat teamwork när man är så många inblandade. Man vill gärna att det ska bli bra.

 

Hon tycker att de här sångerna passar väldigt bra att framföras av en symfoniorkester, som hon menar kommer att lyfta låtarna.

 

- Aretha var en av världens största sångerskor. Det finns så mycket kärlek och närvaro i låtarna och hennes sätt att sjunga. Det är det att jag vill att publiken ska få uppleva, säger Molly.

 

 

Senast uppdaterad 2020-02-04

Läs också

Relaterat event

Malmö SymfoniOrkester