Meny
Samtliga artister som medverkar på DREAM MUSIC TWO

Samtliga artister som medverkar på DREAM MUSIC TWO

Det närmar sig för den ljus- och färgsatt musikupplevelsen Dream Music Two på Malmö Live. Här presenterar vi samtliga medverkande artister.

--

Foto headerbilden på Subchamber Ensemble: Camilla Rehnstrand

--

 

Den 16 februari äger andra upplagan av Dream Music rum. En ljus- och färgsatt musikupplevelse på morgontimmarna med världsklassmusiker och en energiboost när behovet av ljus och färg är som störst. Förra gången var det tolv timmar drone-musik ända in i natten. När DREAM MUSIC TWO kommer till Malmö Live blir det något helt nytt. Istället för tolv timmar är sessionen numera sex timmar, och istället för en konsert som avslutar dygnet, kommer evenemanget 2019 att börja tidigt på morgonen, och har ambitionen att fylla besökarna med energi genom ljusterapi. Precis som förra gången kan man gå in och ut ur rummet under timmarna som eventet pågår.

 

 

 

Solar

SOLAR

Bästa vännerna Jonas Stojiljkovic Pedersen och Magnus BorgkvistJohansson skapar nya världar utanför de traditionella genrerna. Bubblande monosyntar mixas med uttryckfulla trummor. Struktur möter passion och finurliga melodier blandas med glaciärrockens ljudbild.

 

 

Alice Boman

ALICE BOMAN

Tillbaks från självvald musikalisk exil efter segertåget med båda EP-släppen “Skisser” och “II” (och medverkan i TV-serierna "Transparent" och “Wanderlust”). Aktuell med nya singlarna “Dreams”, “End of time” och “Heartbeat”. Som en känslofylld reflektion över allt hopps upplösning, är detta musik som stärks av tystnaden den är sprungen ur. Bomans röst är unik och hon håller på att bli en ikon.

 

 

Sofia Jernberg

SOFIA JERNBERG

Experimentell sångerska, kompositör, improvisatör och konstnär. Jernberg strävar efter att utforska röstens instrumentala möjligheter. Jernberg rör sig med lätthet mellan noise, jazz och den samtida klassiska musikscenen. Bland annat har hon deltagit i flera uppsättningar av Arnold Schönbergs “Pierrot Lunaire” och uppträder regelbundet med FIRE! Orchestra, PAAVO, Trondheim Jazz Orchestra, THE END med Mats Gustafsson, bland många andra.

 

 

Hey Elbow

HEY ELBOW

Julia Ringdahl (sång/gitarr), Ellen Petersson (blås, elektroniska instrument) och Liam Amner (trummor) är HEY ELBOW. Med bakgrund i jazz och ett gott öra för distortion skapar de excentrisk pop med ett stort experimentellt sound. De tre delar på frontfigurrollen, en demokratisk filosofi som ger flygelhornet lika mycket utrymme som sången, trummorna och övriga instrument. Senaste albumsläppet heter “C0C0C0”

 

 

Subchamber Ensemble

SUBCHAMBER ENSMBLE

Filmmusikkompositören och musikern Nathan Larsons skapelse tillsammans med cellisten Gerda Holmquist. Ensemblen består av en roterande laguppställning av klassiskt skolade musiker, som inte nödvändigtvis ingår i några av regionens större orkestrar. Med inspiration från gåtfulle kompositören La Monte Young och Alice Coltranes kaskadlika flöde av akustiskt ljud, har deras framträdanden tyngdpunkt på harpa, stråkar, klarinett, tank drums, elektroniska instrument och manipulerade kasettuppspelningar.

Foto: Camilla Rehnstrand 

 

Sonja Labiance

SONJA LABIANCA

Dansk altsaxofonist som under många år varit den kreativa kraften bakom många grupper från Köpenhamns blomstrande musikscen, bland annat SelvhenterValby Vokalgruppe Choir of Young Believers. Sonjas utsökta debutplatta “About Room, Room to Be, Rooms” är en serie poetiska och minimalistiska ljudlandskap. Musiken är sprungen ur resonansen som uppstår när saxofonen spelas mot olika objekt och utrymmen av olika karaktär. Skivan spelades in som fältstudier på olika platser t.ex. ett klocktorn, en silo och ett garage.

 

 

Mika Takehara

MIKA TAKEHARA

En av de mest dynamiska slagverkarna/marimbaspelarna i dagsläget. Mika framför kraftfulla, mystiska och dansanta uppträdanden. Gjorde debut som solist med Berlins filharmoniker och har sedan dess uppträtt med Kungliga filharmonikerna, Luzerner Sinfonieorchester, Dredner Philharmonie, Helsingfors Stadsorkester, Nederländska Radio Filharmonisch Orkest, Los Angeles Philharmonic Orchestra etc. Mika spelar även med SaitoKinen Orchestra och Mito Chamber Orchestra under Maestro Seiji Ozawa.

 

 

Wildbirds & Peacedrums

WILDBIRDS & PEACEDRUMS

Gifta paret Mariam Wallentin och Andreas Werliin är duon Wildbirds & Peacedrums. Musiken består primärt av Andreas nyanserade slagverk och sång, tillsammans med Mariams förtrollande röstakrobatik. Mariam bidrar även med cittra, slagverk, harmonium och steelpan. Med melodier som försätter dig i trans, rör sig deras musik i flera genrer på en och samma gång. Flitigt turnerande och fyra album gör Wildbirds & Peacedrums till en av Sveriges mest unika akter, och den ständigt kreativa duon upprätthåller samtidigt flera sidoprojekt på egen hand.

 

 

Caecile Trier

CÆCILIE TRIER

Köpenhamnsbaserade sångerskan, cellisten och kompositören är erkänd sedan länge, och hennes förra album “Suite For A Young Girl” nominerades till det prestigefyllda Nordic Music Prize 2017. Senaste släppet “Red Dragon” är en febrig dröm som flimrar mellan det nyligen förflutna och samtiden, med ett narrativ som berör Elon Musks misslyckade marssond, Michael Jacksons sista ögonblick på scen och hennes eget mödraskap. Cæcilie Trier spelar även i bandet Choir of Young Believers.

 

 

Nathan Larson

NATHAN LARSON

Reformerad nihilist och filmmusikkompositör, producent och författare som började sin resa i USA:s hardcorepunkscen. New Yorkaren bor numera i Malmö och har en lång och prisbelönt karriär som filmmusikkompositör, med över 70 filmer och TV-serier på CV:t. Larson har skapa ljudinstallationer för gallerier, planetarier och hela bostadsområden. 2017 låg han bakom den allra första Dream Music-festivalen och genom åren har han spelat i flera band, däribland Shudder to Think, Girls Against Boys och Camp. Han är även medgrundare till 24 HR DRONE INT’L, MODERN IMPERIAL och LUMEN PROJECT, en organisation som skapar dronemusik- och performanceevenemang över hela världen, härnäst i Stockholm och Beirut.

Senast uppdaterad 2019-01-29

Läs också

Relaterade event