Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester

Nästa sommar framförs Infruset – Själens skrubbsår på en helt ny scen. Mäktiga Dalhalla i Rättvik kommer att skapa en vacker och poetisk inramning för konserten, som antar en ny karaktär i mötet med det imponerande kalkbrottet och den omgivande naturen. Återigen möter vi Björn Dixgård, nu på hemmaplan, tillsammans med ikoniska Arja Saijonmaa, Malmö SymfoniOrkester, med flera. Malmö SymfoniOrkester (MSO) leds av italienska dirigenten Daniela Musca, och föreställningen förstärks av Falu Kammarkör under ledning av David Lundblad samt den danska trapetsartisten och dansaren Ida Frost. 

- Dalhalla är en speciell plats och med dess historia och förutsättningar för att spela symfonisk musik är det en dröm att få presentera denna föreställning här, säger Björn Dixgård och fortsätter: Att ta med Infruset – Själens skrubbsår till Dalarna, i närheten där vi skrev och spelade in musiken från början, känns som att komma hem! 

Infruset – Själens skrubbsår är en scenisk föreställning som innehåller musik, nycirkuselement och en ordlös dramaturgi. Föreställningen handlar om det fantastiska och svåra i att vara människa och andas via musiken glädje, sorg och eftertanke. Musiken utgår från Mando Diaos hyllade album ”Infruset” och “I solnedgången” som i sin tur är sprunget ur Gustaf Frödings och Karin Boyes dikter, samt texter av Dalmasarna Hans Dixgård och Malin Holmlin. Genom albumet skrev bandet in sig i den svenska musikhistorien. 

- Det här är den konstnärligt mest intressanta cross-overkonsert som Malmö Live Konserthus gjort. Den vill vi dela med oss av. Den innehåller så många delar som är värda att lyfta fram, men framför allt tar den symfoniska musiken sin rättmätiga plats och skapar nya dimensioner av Mando Diaos och den ”Dixgårdiska” musiken, säger Karin Karlsson, programchef Malmö Live Konserthus. 

När Infruset – Själens skrubbsår framfördes på Malmö Live Konserthus 2022 blev den en omedelbar succé med sju slutsålda konserter och fina recensioner. Aftonbladet skrev bland annat att ”Musiken går i poesins spår och öppnar upp en sagolik värld signerad Malmö SymfoniOrkester” och Hymn att ”Intrycken avlöser varandra”

 
Infruset – Själens skrubbsår framförs den 23-24 augusti 2024 på Dalhalla. 

Relaterade evenemang

Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester
23 - 24 augusti 2024 690 - 990 kronor Dalhalla *Observera att scenen ligger i Rättvik
Infruset – Själens skrubbsår
Infruset – Själens skrubbsår med Malmö SymfoniOrkester, Björn Dixgård, Arja Saijonmaa, Jacqline och fler presenteras i en helt ny inramning: på Dalhallas mäktiga scen i Rättvik.

Infruset på SVT play!

Infruset – själens skrubbsår på SVT play

Se föreställningen här

Hyllad musikföreställning med Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester, som utgår från Mando Diaos album som i sin tur bygger på Gustaf Frödings dikter. Med ”Strövtåg i hembygden” skrev bandet in sig i den svenska musikhistorien, och här smälts rock och visa samman med orkester och solister: Arja Saijonmaa, Jacqline Moss, Milton Felländer, Ida Frost (dansare) samt Carolinae Damkör med dirigent Daniela Musca. En inspelning från Malmö Live Konserthus i november 2022.

Du kanske också är intresserad av

Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester
Publicerad: 2024-06-25

Ren lyx att få spela med MSO about

En av våra mest kända sångare och låtskrivare, Björn Dixgård, hade aldrig spelat med en symfoniorkester innan premiären av Infruset – Själens skrubbsår.

Läs mer about Ren lyx att få spela med MSO
Dirigent Martyn Brabbins dirigerar Malmö SymfoniOrkester
Publicerad: 2024-06-12

Martyn Brabbins utsedd till ny chefsdirigent för Malmö SymfoniOrkester about

Det är den brittiske dirigenten Martyn Brabbins som blir Malmö SymfoniOrkesters nye chefsdirigent. Brabbins börjar sitt förordnande under säsongen 2025-26.

Läs mer about Martyn Brabbins utsedd till ny chefsdirigent för Malmö SymfoniOrkester
Ewa-Gun Westford i foajén på Malmö Live Konserthus
Publicerad: 2024-04-18

MSO har blivit en del av min livsresa about

Malmö SymfoniOrkester och den klassiska musiken har blivit en livsstil för Ewa-Gun Westford. Abonnemang på en konsertserie har hon haft i över 40 år. – MSO har blivit en del av min livsresa, det här är verkligen min symfoniorkester.

Läs mer about MSO har blivit en del av min livsresa
Senast uppdaterat: 2023-12-14