Malmö Live Konserthus pedagoger spelar musik framför barn

Massor av sång, dans, lek och sol blev det för många av Malmös förskolebarn under ett par veckor i juni. Då åkte Malmö Lives musikpedagoger Katarina Nilsson Bremer och Per Guldstrand med support av Sara Karlsson runt till förskolor på olika håll i staden med föreställningen ”Musiklek Sommar” som kunde genomföras med stöd av Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank samt tilldelning av extra statliga kulturpengar.

Musiklek Sommar blev en skräddarsydd satsning som Katarina och Pajje satte ihop mycket snabbt som ersättning för ”Sommarsång” som även i år skulle ha ägt rum på Malmö Live.  Det programmet, där fritidshem kommer till Malmö Live för att spela in egna sommarsånger, fick dessvärre ställas in som en följd av coronasituationen och Malmö stad bad istället kulturaktörer att arrangera uppsökande aktiviteter för barn och unga.

Nu fick över ettusen förskolebarn över hela Malmö både lyssna och själva delta i Katarinas och Pers interaktiva program med sång, spel och mycket rörelse – ackompanjerade av såväl gitarr som lättviktspiano.

Genomfördes med stöd av

Logotyper Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank

Du kanske också är intresserad av

Publicerad: 2022-01-24

Symfonikursen Live på besök i Åstorp about

I höstas deltog 28 skolklasser runt om i Skåne i Symfonikursen Live, en pedagogisk utbildning med pedagoger från Malmö Live konserthus och professionella musiker från Malmö SymfoniOrkester.

Läs mer about Symfonikursen Live på besök i Åstorp
Publicerad: 2021-11-24

Fira både jul och nyår i förtid about

Kom i julstämning i god tid inför jul och även fira in nyåret! Mellan 9 och 12 december ges föreställningarna Julstämning för familjen och Nalles julstämning, där MSO tillsammans med gäster framför ett pärlband av våra mest älskade julsånger.

Läs mer about Fira både jul och nyår i förtid
Publicerad: 2020-05-26

Jul och nyår på Malmö Live Konserthus about

Julfilmklassiker in concert med Malmö SymfoniOrkester, ett av Skånes längsta Luciatåg, Julgala med Bow Down Dance Academy, julbordsföreställning med Cirkus Cirkör, Kalle Lind som MSO:s nyårsvärd och en virvlande Trettondagsafton…

Läs mer about Jul och nyår på Malmö Live Konserthus
Senast uppdaterat: 2021-07-05